Prodloužený víkend v Roubence Oliver

16. května 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Když si najednou uvědomíte, že byste rádi vyrazili někam na narozeniny, které se neúprosně blíží a začnete pátrat po tom, kam byste se tak na prodloužený víkend vydali. Tak tohle jsou chvíle, kdy obzvlášť ocením Amazing places, protože tolik krásných možností na jednom místě, to je sen. A vzhledem k tomu, že nemáme hlídání a tak cestujeme vždy se 2 dětma, padla mi do oka roubenka Oliver v Jeseníkách a bylo rozhodnuto.

 

Na roubence Oliver se mi líbilo, že získáte možnost bydlet na velmi strategickém místě pro další výlety do Jeseníků. Nakonec jsme byli překvapeni tím, jaké zázemí roubenka pro děti nabízí, protože jsou na děti připraveni úplně skvěle (samozřejmostí je dětský koutek, židličky, vanička, ale i venkovní hřiště). Dospělí zase určitě ocení krb, vířivku, saunu i venkovní prostor pro grilování.

 

Co si určitě v Jeseníkách nemůžete nechat ujít je naučná stezka Rejvíz, aneb cesta na mechové jezírko. Není to dlouhá trasa, ujdou ji i děti a za odměnu na vás čeká tajemné jezírko s oázou klidu. A pozor, trasu můžete jet s kočárem i na kole, takže neváhejte!

 

Pokud máte rádi kafe, nebo budete hledat místo na brunch, tak musím všemi deseti doporučit kavárnu Pikola v Šumperku. Tato malá rodinná kavárna si vás získá nejen prima prostředím, ale zejména skvělou kávou, poctivými dezerty, nebo již zmíněným brunchem. Obsluha je vždy milá a usměvavá a já bych si přála mít takovou kavárnu i ve svém okolí. Pro pečivo doporučuji pekárnu u radnice.

 

Jestli cestujete s dětmi, tak nemůžete vynechat Pradědovo dětské muzeum v Bludově, tedy kousek od Šumperka. Uvniř se můžete těšit na hravé expozice pro děti všech věkových kategorií, tudíž i ta nejmenší batolata. Když budete mít štěstí na hezké počasí, tak můžete strávit spoustu času i na báječném hřišti ve venkovním areálu muzea, kde se děti vydovádí i s vodou.

 

Lázeňská obec Karlova studánka byla na Instagramu jednou z nejdoporučovanějších, a proto jsme se tam také vydali. Připadala jsem si jako by se svět zastavil. Nečekala jsem, že tam bude až takový klid a pohoda, takže jsme si to zpomalení při cestování s dětmi, které je někdy poměrně strsující, užívali.

 

A až se budete třeba vracet do roubenky, nestihnete večeři nikde po cestě a nebude se vám chtít ani vařit (jste přece na dovolené), tak možnost skvěle se najíst nabízí moderní hostinec Fara přímo v Loučné nad Desnou, cca 4 minuty jízdy autem od roubenky. Jednoduché menu obsahuje pokrmy z lokálních potravin, interiér je velmi moderní a i pivaři si přijdou na své. A jedno přátelské varování - za nic na světě si tam nedávejte kafe! :)

 

Jeseníky jsme navštívili poprvé a líbilo se mi, že mají skutečně co nabídnout každému. Mezi další tipy, které jsme nestihli využít, bych ráda zmínila stezku korunami stromu u Dolní Moravy, Praděd a všemi doporučovaný Lesní bar kousek od Lipové. Už teď se těším, kam vyrazíme příště, protože tohle objevování krás v Česku mě moc baví. Díky za ně, Amazing places!

Podobné články