Podpořme všechna ubytování

28. března 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Situaci, která v současné době panuje a dotkla se prakticky celého světa, si nikdo nemaloval ani v těch nejčernějších snech. Koronavirus nezasáhl jen staré lidi, pro které je tato nemoc kritická, ale celou společnost. Mladé lidi, studenty, kteří nemohou chodit do školy, lidi pracující v továrnách, všechny podnikatele a především všechny lidi pracující v gastro průmyslu a ubytovacích službách. 

Na všech sociálních sítích právě teď kolují všemožné výzvy na podporu drobných podnikatelů, kteří vinou šíření epidemie přišli o své živobytí. Nás se nejvíce samozřejmě dotýká cestovní průmysl. Nejkritičtější v tomto období je bezesporu Praha, která je primárně závislá na zahraničních turistech. Kvůli zavřeným hranicím a samozřejmě nařízení vlády přišli hoteliéři o svůj byznys a momentálně jim nezbývá nic jiného, než vyhlížet lepší zítřky. Přesto, že se hranice otevřou, doufejme, třeba za pár měsíců, návrat do normálu pro ně bude znamenat mnohonásobně delší časové období.

O něco lépe je na tom zbytek republiky, především kouzelné penziony a chaloupky. Přesto bychom rádi pomohli všem našim místům vrátit se zpět do sedla, protože to nebudou mít vůbec jednoduché. A jak jim můžete pomoct třeba i vy? Úplně jednoduše: dělejte si už teď rezervace. Letošní léto asi nestrávíte opalováním se v Itálii nebo chozením po horách v Rakousku. Užijeme si ho všichni společně v Čechách a na Moravě a budeme se snažit pomoct všem provozovatelům. 

 

To nejmenší, co pro ně teď můžete udělat, je zakoupit si náš dárkový voucher, který neuplatníte až třeba za rok, ale uděláte si rezervaci rovnou do jednoho z našich kouzelných míst. Tím zaručíte, že my budeme moci místu zaslat ihned peníze a nebudou na ně muset čekat dalších několik měsíců. To samé platí i pro vás, kteří jste si u nás už dárkový voucher koupili nebo jste ho dostali třeba pod stromeček. Stačí se jen mrknout na seznam míst, která akceptují naše vouchery a trochu jim zpříjemnit den. 

V této situaci musíme všichni držet spolu a pomáhat si. Věříme, že letošní dovolenou si nakonec užijeme naplno. Přeci jen naše republika je tak nádherná, že by byla škoda, kdybychom společně neprozkoumali zase další její část.

Podobné články