Penzion, o který se nemusíte dělit

1. června 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Není chalupa jako chalupa. Většina z nás si nejspíš představí starou roubenku s kamny jako z pohádky, za které se může člověk schovat v zimě a klidně celý den nevylézt. Chalupa Svébohy „vyrostla“ v jižních Čechách teprve loni, ale rychle si našla svou klientelu. A tak pokud plánujete letošní dovolenou, moc dlouho s rezervací neotálejte, ať ulovíte posledních pár termínů.  

 

Moderní stavba v prostředí Novohradských hor svou velikostí připomíná spíše prostorný penzion, a tak se trochu vymyká všem stereotypům ve spojení s chalupami. Sem se nejezdí na víkendy ve dvou, ale primárně na teambuildingové akce, týdenní dovolenou klidně hned šesti rodin včetně dětí nebo velkou partu přátel, vyrážející z chalupy na výlety po okolí. Pronajímá se totiž pouze jako celý objekt až pro 26 lidí. Míst, s takovouto kapacitou, kde byste si při příjezdu převzali klíče a do konce pobytu už o majitelích neslyšeli (tedy samozřejmě pokud sami nebudete chtít), moc není. Právě i tím jsou Svébohy unikátní. 

 

Trápí vás představa deseti lidí vměstnaných do jednoho velkého pokoje plného paland? Tyto myšlenky hoďte za hlavu, místa je tu dost pro všechny. Ložnic je tu rovnou šest, kdy každá má soukromou koupelnu. To pro ty z vás, kteří ráno potřebujete spoustu času na přípravu a nechcete se mačkat u jednoho zrcadla. 

Velká francouzská okna s přímým vstupem na zahradu vnášejí do společných prostor spoustu světla a v podvečer nabízejí ten nejkouzelnější pohled na západ slunce. Chalupě dominuje dřevo, což je zřejmé už na první pohled. V žádném případě chalupa nepůsobí stroze a neosobně tak, aby se do ní vešlo co nejvíce lidí. Naopak, každý bude mít dostatek prostoru a svůj koutek. Ti, co budou chtít strávit čas společně se mohou potkávat u velkého jídelního stolu a zahrát si karty, jiní si mohou dát turnaj ve stolním fotbálku nebo si pustit film, který mají už dlouho na svém seznamu. Ať jste malí nebo velcí, vždy se tu zabavíte.

 

S nadcházející grilovací sezonou vás jistě potěší velká zahrada s posezením pod pergolou a grilem. Kvůli absenci stravování tak můžete rychle napojit všechny hladové krky. Zatímco budete ukazovat své kulinářské dovednosti, ostatní vám mohou dělat společnost při venkovních aktivitách. Děti se zabaví na dětském hřišti, dospělí při badmintonu, kopané nebo opalováním se na lehátkách. Zabavit se můžete i odpočinkem ve venkovním koupacím sudu, a to i když vám slunce moc nepřeje. Ostatně ohřát se přinejhorším můžete ve finské sauně a následně rovnou skočit do přírodního jezírka.

 

Prostředí Novohradských hor je stále tak trochu nedotčený kraj plný rozlehlých lesů a malých cestiček vedoucí napříč horami. Pamatujeme si, jak nás jako malé tahali rodiče na kolech skrze Novohradsko a ač se to nezdá, terén je dost kopcovitý. Co si pro tentokrát půjčit elektrokola, ať se nesedřete úplně z kůže? Za celodenní výlet stojí i výšlap na Kamenec nebo výlet na Kraví horu. Vášnivý lyžaři mohou v sezoně vyrazit jen pár kilometrů za rakouské hranice a užít si parádní sjezdování. 

 

Prohlédněte si stránky magazínu EURO.

Podobné články