Nové Volvo EX30 nabízí to, co na trhu dosud chybělo

20. března 2024
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Jako každá nová generace ve všech rodinách i EX30 přináší nový pohled na svět, nové hodnoty, nové možnosti. Seznamte se s prémiovým plně elektrickým crossoverem s cenou a výkonem, které nemají obdoby.

Co se změnilo? 

Například maska chladiče je pryč. Nové jsou i některé barvy, třeba energizující Moss Yellow, inspirovaná lišejníky rostoucími na skalách podél švédského západního pobřeží. Něco takového působí mezi stávajícími modely jako učiněná drzost. Nové Volvo EX30 předvádí minimalismus v maximální podobě. Všechno nepotřebné je pryč: reproduktory z výplní dveří, všechna ta tlačítka, otočné ovladače, dokonce i řadicí páka či přístrojový štít. Nezmizelo to ale jen tak bez rozmyslu, kvantitu nahradila kvalita a důmyslnost v každém detailu.


Nový audiosystém přináší jedinečný, prostorově zvukový zážitek. Ve spolupráci se specialisty Harman Kardon zde konstruktéři využili celou palubní desku, vložili do ní unikátní soundbar a v kombinaci s chytrým subwooferem v podběhu zadního kola společně vytváří zvuk jako z jiného světa. 

Model EX30 přichází také s unikátním náladovým osvětlením v 5 různých variantách, které jsou inspirované severskou krajinou. Relaxační programy s tématy polární záře či letního západu slunce, doplněné jemnými tóny hudby. Relaxovat za jízdy nebylo nikdy jednodušší. 

Nový je i displej infotainmentu ve stylu velkého tabletu, založený na platformě Android. Zmizely všechny zbytečnosti. Displej je přehlednější pro řidiče, takže pomáhá intuitivnějšímu řízení. Kromě základních jízdních parametrů si na něm můžete užívat i své oblíbené streamovací aplikace a využívat mapové podklady Google. Celé rozhraní si lze přizpůsobit a nastavit pomocí chytrých zkratek. 


Ve standardní výbavě nyní máte i pokročilé technologie, jako je upozornění při otevírání dveří. Volvo EX30 dokáže pomocí zadních radarů rozpoznat cyklisty a koloběžky blížící se zezadu, a pokud se někdo ve voze chystá otevřít dveře, ozve se akustická výstraha. Je tu ale třeba i systém kontroly pozornosti řidiče, kdy vůz sleduje pohyby očí a hlavy řidiče. Skvělým doplňkem je i bezdrátová nabíječka telefonu v úložném prostoru předního sedadla. 
 

Čistý design i čisté svědomí

Volvo EX30 využívá obnovitelné a recyklované materiály novými způsoby, což přispívá k tomu, že jeho uhlíková stopa je zatím nejnižší ze všech vozů Volvo. Celý interiér je striktně veganský, velký podíl tu mají recyklovatelné a především recyklované materiály – těch je v kabině až 30 %. V novém Volvu cítíte vzdušnost a volnost, čemuž dost pomohla panoramatická střecha. 


Můžete si vybrat mezi čtyřmi typy interiérů, které byly opět inspirovány skandinávskou přírodou. Najdete v nich nádherná, barevně sladěná čalounění a dekorativní panely, vyrobené z obnovitelných a recyklovaných materiálů.
 

Na výběr jsou tři varianty pohonu

Už ta úplně základní – Single Motor s pohonem zadních kol nabídne úžasných 275 koní. Prostřední Single Motor Extended Range k tomu přidá dojezd prodloužený na 475 kilometrů na jediné nabití. A potom je tu ještě Twin Motor Performance s pohonem všech kol a zrychlením z 0-100 km/h během pouhých 3,6 vteřiny! 


Cenou rozhodně nezarmoutí

A co za to? Odpověď vás překvapí. Základní cena startuje na částce 869 000 korun a ani to nejsilnější a nejlépe vybavené provedení se nepřehoupne přes 1,2 milionu. Ještě výhodnější je nabídka pro podnikatele. Kromě odečtu daně mohou využít dotaci od Volva 200 000 Kč a další finanční podporu ve výši 150 000 Kč mohou získat na dobíjecí infrastrukturu.  


Nové Volvo EX30 je skutečně malý vůz s velkým potenciálem – překvapí vás výbavou, funkcionalitou, bezpečností a výkony velkých vozů, to vše v příjemně kompaktním balení. Chcete si ho vyzkoušet? Objednejte si testovací jízdu u některého z autorizovaných prodejců značky https://www.volvocars.com/cz/test-drive-booking/requests/retailer

Podobné články