Napsali nám z Mezi plůtky

31. srpna 2017
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Každé mé cestě do zahraničí předchází pečlivá příprava - hledání “dokonalého” místa, s kterým chci cestu spojit a kterým ji obohatit, ještě prodloužit. Jako pro designéra je pro mě prostředí, ve kterém žiji, byť jen jednu nebo dvě noci, stejně důležité jako okolí. kterým procházím. I jako pro cestovatele je pro mne čas strávený v hotýlku či restauraci časem vnímání a doplňování mozaiky cestování.

 

Dlouhá léta jsem zvyklá používat zahraniční weby, které se zaměřují na užší skupiny cestovatelů - ty, které zajímají designové hotely, romantické hotely, skrytá či dokonce tajná místa, prázdninová architektura atd.

 

Vždy jsem díky nim objevila místa, která mě pak ve skutečnosti ještě překvapila a potvrdila, ze “šít na míru” má při cestování stejný smysl jako v každém jiném oboru. Lidé jsou různí a jejich představy o dokonalém odpočinku ještě různější. 

 

Když jsem před deseti lety objížděla české a moravské hrady a zámky a hledala inspiraci pro rekonstrukci kulturní památky Zámek Zábřeh v Ostravě na historicky hotel, podobné bydlení mi na cestách scházelo. Možná i proto jsem se po naší krásné zemi v dalších letech moc netoulala. Navštívila jsem pár nádherných koutů, ale ubytování mě až na Prahu moc nenadchlo.

 

Před dvěmi lety jsem se trochu i proto pustila do rekonstrukce starého venkovského stavení v Čeladné v Beskydech na boutique hotýlek Mezi plůtky. Snad jsem chtěla dokázat, že u nás mohou vznikat stejně zajímavé projekty jako v zahraničí, a věřila, že si najdou své hosty. Kéž bych už tehdy znala Amazing places:). Třeba by mi příklady jiných dodaly potřebnou energii a naději, možná bych se od nich něčemu naučila, zcela jistě by mi i jako tvůrci byly ku prospěchu. 

 

Ale asi to tak mělo být, asi nás měl Petr Kotík najít sám a zavolat pár dní před otevřením, že ho zajímáme a že by u nás chtěl co nejdřív strávit i s rodinou pár dní dovolené. Hned jsme prostudovala, o čem Amazing places je, a pak už mi bylo jen ctí být v jejich společnosti.

Úžasný projekt, který šíří dobrý vkus a originální přístup majitelů a hoteliérů, kouzelný průvodce po cestách, jedinečná inspirace kam a proč jet. Netušila jsem, kolik je u nás krásných míst a projektů, tak jako “před" AP netušili mnozí jiní. Klobouk dolů Petrovi za takovou osvětu na poli nejen cestování, ale i designu a gastronomie. 

 

První tři týdny po otevření jsme měli Mezi plůtky plno a spousta hostů se zmínila, že nás našli mezi Amazing places, že ona kouzelná místa cíleně navštěvují, že jim dokonce mnohdy víc záleží na hotýlku či chalupě než na lokalitě, což je pro Petra Kotíka ta největší pochvala.

ps: každý projekt je o energii, o vášni. 

Když potkáte Petra a jeho rodinu, víte, že tenhle má obrovskou šanci na úspěch. Kotíkovi jsou po chvíli vaši staří známí, s kterými při odjezdu těžko loučíte. 

A to přeji všem hostům Amazing places, a děkuji.


 

Daniela Hradilova

www.meziplutky.cz

Podobné články