Mlýn vodníka Slámy

11. září 2017
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

V Háji ve Slezku je malý skrytý ráj a jmenuje se Mlýn vodníka Slámy. Sjedete z hlavní ulice a zjeví se před vámi nejvyšší budova široko daleko. Jste na místě. Na první pohled to tu možná tak nevypadá, ale tohle místo si zamilujete, ať už tu strávíte víkend ve dvou, s rodinou, zastavíte se jen na oběd nebo na kofolu s kolem. Pro každého tu totiž mají něco. 

 

Po příjezdu se o nás hned starali jako v bavlnce. Ubytovaní jsem byli v pokoji Zahrada. Krásně zrekonstruovaný pokoj v prvorepublikovém stylu. Hned na mě dýchlo dětství a chvíle strávené u dědy, který měl skoro stejný nábytek. Takže trocha nostalgie. Stejně jako kohoutky na teplou a studenou vodu, keramická kamna a čalouněná křesla. 

 

Výhled do bylinkové zahrady z oken pokoje byl za odměnu. Pěstují tu snad všechno a kromě bylinek objevíte i cukety, dýně nebo rajčata. Nechtě svá děcka poznávat a objevovat, co je co. Něco z úrody se na 100 % objeví i v kuchyni. Tu vám musím rozhodně doporučit. Místní kuchař je kouzelník. Ten večer jsme měli možnost ochutnat pětichodové menu a já se bez výčitek přejedla. Tak moc dobré to bylo. No posuďte sami...burrata s rajčatovou pěnou, zauzený tuňákový tatarák, houbové rizoto, kachní prsíčka s celerovým pyré a sladká třešiňka nakonec, krém z podmáslí s mangovým pyré a ovocem. To rizoto bylo nejlepší v mém životě, ani v Itálii jsem takové neochutnala. Doslova pecka. Doufám, že jsem vás nalákala. A jestli nebudete mít dost, užijte si ráno snídaňový bufet. Čerstvé pečivo, vajíčka, slaninku, sýry, šunky, domácí švestkový koláč s voňavou kávou. Co víc si ráno přát…

 

Co tu dělat?

Asi nebudete vědět, co dřív. Za hezkého počasí vás v Mlýně vybaví dekou a piknikovým košíkem. Poblíž hotelu je totiž moc hezké místo u potoka, kde si můžete opéct třeba i buřty. Můžete si zapůjčit nafukovací loďky a sjet si místní potok kolem pozemku. Já si to vyzkoušela úplně poprvé a byla to naprostá bomba. A pokud budete mít málo pohybu, jděte si po okolí zaběhat nebo si vypůjčte elektrokola a projeďtě se po krásách Slezka. Doporučuju cyklovýlet do Kravař, Velkých Hoštic nebo kolem nádrže Nezmar. Ty výhledy a ta lehkost v nohách. Žádné kopce vás nezmůžou. Elektrokola jsem si zamilovala a pokud si nějaké konečně pořídím, musí to být rozhodně tohle. Děti si zase užijou malou Zoo s oslíky, kozami a ovečkami. Mají tu i koně a je možné se domluvit na jízdách. A kdybyste náhodou plánovali svatbu, jsou tady na ně vybavení. Vyšperkují vám obřad v zahradním altánu a připraví super hostinu pro všechny vaše hosty. A kdybyste tu projížděli jen na kole, zastavte se alespoň v bufetu na čepovanou Kofolu a domácí buchtu.

 

V Mlýně se o vás postarají tak, abyste se tu hned cítili jako doma. Nechte se hýčkat.

Podobné články