Krkonošské chalety

3. dubna 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Chata Hradečanka je s dřevěným obložením a bílými okny věrná tradiční krkonošské architektuře. Jakmile se majitelům podařilo Hradečanku rozběhnout, koupili druhou chatu hned vedle, v podobném rázu ji zrenovovali a pojmenovali Jeřabinka.

 

Obě chalupy jsou moderně zařízené a stále jsou cítit novotou, přestože je každá jiná. Hradečanka je zařízena v kombinaci masivního dřeva, kvalitního nábytku a se spoustou kožešinových přehozů, proto je vhodná spíše pro romantický víkend ve dvou. Pro ten ostatně využijete nejlépe podkrovní pokoj, ve kterém veškerou romantiku podtrhne hořící krb. Design Jeřabinky je oproti tomu o něco střídmější, avšak stále za použití nejnovějších trendů. Své zalíbení tu najdou převážně sportovci, rodiny s dětmi a všichni dobrodruzi vyrážející z ubytování na celodenní výlety.

 

V létě vás okolní hory a lesy lákají k houbaření a k turistice. My doporučujeme vyrazit třeba na nedalekou Sněžku. V zimě zase stačí nazout lyžáky a můžete být první na svahu. Nástup na vlek je přímo za chatou. Většina lyžařů zakončí svůj dokonalý carving v Mammut ski­baru v cílové rovince sjezdovky.

 

Po příjemně stráveném dni si zajděte do restaurace na Hradečance, kde podle všeho ochutnáte tu nejlepší pizzu v Krkonoších. Připraví vám ji přímo před očima. O tom, že kuchyně tu je poctivá, svědčí i to, že na pizzu používají ty nejkvalitnější italské ingredience a na ostatní speciality odebírají suroviny od místních farmářů a lokálních dodavatelů. K tomu už chybí jen sklenička dobrého vína, které si můžete vybrat ve vinárně pod chalupou.

 

Ráno se pak na Hradečance podávají báječné snídaně formou bohatých švédských stolů pro hosty obou chalup. Nemusíte se vůbec žinýrovat, nandejte si vše, na co máte chuť. Pořádně se posilněte třeba míchanými vajíčky nebo čerstvě upečenými buchtami.

Chaty Hradečanka i Jeřabinka po celý rok poskytují zázemí nejen pro všechny aktivní i pasivní sportovce, ale i ty, kteří si tu zkrátka chtějí jen odpočinout, nabrat síly v suché sauně nebo si užít večer s přáteli ve skvěle zásobeném vinném sklípku. Přijeďte si užít Krkonoše se vším všudy.

 

Celý článek si můžete prohlédnout na stránkách týdeníku Euro

Podobné články