Jak se připravit na svůj první glampingový zážitek? 5 tipů, díky kterým se nespálíte!

17. května 2024
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Glamping, neboli glamour camping, kombinuje kouzlo přírody s pohodlím, které znáte z hotelů. Posledních pět let je to velký trend a jedna z nejvyhledávanějších kategorií ubytování v °Amazing Places.

Představuje úplně jiný zážitek než klasické ubytování. Pokud vás tento fenomén láká, máme pro vás pět tipů, které vám zaručí, že si ho dokážete co nejvíce užít. 

1. Zkontrolujte dopředu vybavení, které vás na místě čeká

Každý glampingový areál nabízí různé úrovně komfortu a vybavení. Před odjezdem si zjistěte, co vše je součástí ubytování. Některé stany nebo chatky mají vlastní koupelnu a kuchyňku, jiné mohou mít společné sociální zařízení, suchý záchod, nebo jen venkovní sprchu. Raději si o ubytování přečtěte dopředu co nejvíce informací, ať pak nejste překvapení a víte, co si s sebou musíte přivézt a co není potřeba.

2. Zabalte si dostatek oblečení

I když glamping nabízí více pohodlí než tradiční kempování, stále budete trávit čas v přírodě. Připravte si oblečení podle aktuálního počasí a nezapomeňte na vrstvení, které vám umožní rychle se přizpůsobit teplotním změnám. Pohodlná obuv je také nezbytností, zejména pokud plánujete procházky nebo túry po okolí. A nezapomeňte repelent! 

3. Hrajte si

Knihy, deskové hry, karty nebo hudební nástroje – přineste si něco, čím si zpříjemníte volné chvíle. Glamping je skvělou příležitostí k odpočinku a odpojení od digitálního světa, takže si vezměte něco, co vám pomůže relaxovat a užít si trochu digitálního detoxu. 

4. Zazásobte se oblíbeným jídlem a pitím

Většina glampingů je na samotě v přírodě, která je tak kouzelná, že se vám z ní nebude chtít odjíždět. Připravte si tak už dopředu nákup potravin a nápojů, které si s sebou zabalíte a můžete je konzumovat v průběhu celého pobytu a už si bez rozptýlení užívat krásného ubytování. 

Nezapomeňte, že většina glampingů je vybavená ohništěm, na kterých si můžete připravit super večeři, zazpívat si a zavzpomínat si na dětské táboření. Pro všechny, kdo budou potřebovat k zpěvu lehké povzbuzení, doporučujeme přibalit naší oblíbenou značku lehkého ležáku Proud. 

5. Bookujte dostatečně s předstihem

Oproti hotelům má glamping omezenou kapacitu - většinou jen dvě lůžka. Pokud tak máte vyhlídnuté konkrétní místo, které vás zaujalo, zarezervujte ho dostatečně dopředu. Může se stát, že na vás jinak nezbyde. 


Pokud hledáte inspiraci, kam byste se vydali, náš výběr toho nejlepšího glampingu najdete TADY

Podobné články