Hotel Besídka, jihočeská designová perla

23. března 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Víkendy strávené mimo Prahu se počítají mezi moje nejoblíbenější vzpomínky, proto návrh na další výlet padl na Jihočeský kraj, konkrétně na Slavonice, kde leží na tuto lokalitu hodně osobitý hotel Besídka - renesanční historická budova, kterou si oblíbili členové pražského divadla Sklep a vdechli jí tak v 90. letech nový život.

 

Uvnitř najdete kombinace všech různých stylů a kreativní - herecká představivost se projevuje opravdu na každém rohu. Nejvíc nás bavil svítící neon v hlavním okně, který svítí na celou ulici potemnělých Slavonic. Miluju neony, takže tímhle si mě hotel opravdu získal a červené světlo je tak skvělým kontrastem jinak klidného města. Uvnitř na baru na nás dýchla ta pravá atmosféra nekončících, hlubokých debat, jako je to v každé pořádné knajpě. Tady ale bylo cítit něco navíc. Asi to charisma všech majitelů, kteří si tu určitě zažili svý nad dobře natočeným pivem. Hned po příjezdu jsme se taky přidali na jedno - na dobrý spaní.

 

Dostali jsme pokoj designovaný z části samotným Tomášem Hanákem. Jeho trefné texty napsané na dlaždicích po celé koupelně mě příjemně zabavily během odličování a čistění zubů, akorát jsem tam bojovala s místem. Dvěře koupelny se otvírají dovnitř, stejně jako ty od sprchového koutu a chvíli to vypadalo, že z ní nevylezu. :) 

 

Pokoj je jednoduše, ale zajímavě řešený. Jen ta červená krychle u čela postele mi nedávala moc smysl. Nakonec jsme to nevydrželi a postel si přesunuli čelem k oknu. Měli jsme z něj totiž příjemný výhled a líp se nám spalo.

 

Highlight celýho pobytu byla určitě snídaně, která byla v ceně. Čerstvé croissanty s nutelou, boží omeleta se sýrem a pažitkou a takovej ten pravej českej chleba s velkou vrstvou másla, nás dokonale posilnila na houbařskou výpravu do okolního lesa. Po pěti hodinách sbírání jsme se těšili na klasickej smažák s tatarkou, který taky nezklamal. A celkem rušná restaurace během celého víkendu mluvila za vše. 

 

Díky moc Besídce za super servis. Rádi jsme se k vám podívali. Máte to tam hroznou pohodu.

 

Více info najdete na AMAZINGPLACES.CZ! 

Autor: Kristýna z Bloges Robes

Podobné články