V hlavní roli Veronika a Kateřina

27. listopadu 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Herečku Veroniku Arichtevu a blogerku Kateřinu Saint Germain spojuje spousta společných témat. Obě jsou navíc maminky malých dětí a vášnivé cestovatelky, které rády objevují nová místa.

 

Co pro vás znamená cestování?

V: Svoboda, nejlíp utracený peníze. Velký dar. Kdykoli máme s mužem společný volno, a že to nebývá úplně často, vyrážíme na cesty. To nám dává největší smysl jak prožívat a užívat.

K: Nejlepší forma poznání. Nový pohled na svět skrze navštívená místa. Relax.

 

Jak jste objevila Amazing Places?

V: Profil Amazing Places si oblíbil můj muž a já ho začala sledovat taky. Na Instagramu mě baví hlavně profily o cestování, zajímavých místech, architektuře, fotografii. V době, kdy jsem zrovna kupovala dárkový voucher, který považuji za jeden z nejlepších dárků (kdo to má furt vymejšlet ty dary), jsem se díky kamarádce poznala s Petrem, který za projektem stojí a spolupráce byla na světě. Baví mě jeho nadšení a jeho zase moje příspěvky. Doufám.

K: Já sledovala dlouho profil Amazing Places na Facebooku, takže jsem o nich věděla skoro od začátku. K propojení s Petrem Kotíkem došlo ve chvíli, kdy jsme byli s rodinou v jedný z úžasných roubenek pana Roubala. Moc se mi tam líbilo, tak jsem sdílela na Instagram fotku na kachlové peci a označila tam Amazing Places, protože to místo objevila maminka manžela skrze jejich profil. Bylo to v době, kdy se s Instagramem celkově spíš začínalo a Petr se mi obratem hned ozval, že děkuje za zmínku.

 

Jaké kvality pro vás osobně musí mít Amazing Places místo?

V: Když zavřu oči, tak si představím třeba chalupu na samotě u lesa, skleničku dobrýho červenýho a hořící krb. Ano, přesně tenhle kýč. Ale taky třeba pláž. Nejde mi ani tak o luxus co se týče služeb, ale o ten zážitek. Taky jde o to, abych měla okolo sebe ty správný lidi, a to je pak jedno, kde jsem. Vzpomínám si na jeden z nejhezčích zážitků, který jsem měla v Africe na safari. Spali jsme tam sice ve stanu postaveným okolo velký palmy, kde bylo plno pavouků a já se svou arachnofobií vlastně celou noc nespala, ale ten zážitek z divoké přírody Keni a blízkosti těch zvířat byl natolik silný, že to stálo za to. A nemyslím tím ty pavouky. Ráno jsem rozepla zip od našeho skromného příbytku a metr a půl ode mě se procházel Mario. Obrovskej nádhernej slon.

K: Pro mě je to hodně spojené s jídlem. Gastrozážitek hraje velkou roli, ale líbí se mi i místa kde si můžeme sami vařit a mít díky tomu větší soukromí. Aby bylo místo opravdu Amazing, tak se tam musím umět uvolnit jako doma. Je to místo, kde se cítím dobře.

 

Co vás na cestách v poslední době chytlo za srdce?

V: S Bisim máme rádi Český Krumlov, takže jsme tam hned po dubnové karanténě. Kdy jindy totiž zase bude možnost vidět tohle nádherný město bez čínských turistů s trdelníkem v ruce. Naprosto nás uchvátil hotel MONASTERY GARDEN. Nejen jeho jedinečnej design, ale především osobitý a rodinný přístup majitelů, kteří se o své hosty starají jako by byli jejich vlastní. Osobně vám připraví dokonalou snídani a večer s váma vysedávají u lahve vína.

K: Z těch akčních míst to byl ANYBODY hotel. Rozhodně se tam chci ještě někdy vrátit. Každý pokoj má jiný příběh a já jsem zvědavá na ty ostatní. Je to jedinečný zážitek a ten koncept mě opravdu baví. Často dávám voucher do tohoto hotelu jako dárek. Co se týče přírody, moc ráda vzpomínám na Dobčické rybníčky nebo krásné TeePee and Spa.

 

Co má pro vás největší půvab na dovolené v Čechách?

V: Letos jsme hodně poznávali Českou republiku, a jsem za to ráda, Vždycky se mi líbila česká krajina a Praha má pro mě taky skvělou atmosféru. Vlastně mi ani nevadí, že nemáme moře. Máme nádherný lesy a baví mě objevovat nový místa. Na zájezdech s divadlem sice hodně míst navštívím, ale není čas je líp poznat. To chci napravit a určitě k tomu budu vést i svýho syna, aby znal a měl rád svoji zemi.

K: Dovolená v Čechách vám poskytuje komfort domova, víte, co můžete očekávat. V zahraničí, obzvláště pokud jste v nějaké zemi úplně poprvé, na vás čekají různé typy příjemných i nepříjemných překvapení. Česká dovolená je prostě pohodová záležitost a je spousta krásných míst kam se vydat. Například maringotka Aranka, kde jsme strávili pár dní nám přinesla obrovský klid a pocit svobody. Ani jsme si neuvědomovali, že jsme v Čechách. Cítíte se tam mimo čas a prostor.

 

Proč si myslíte, že jsou vaše reportáže z Amazing míst tak oblíbené? 

V: Myslím, že lidé chtějí vidět reálné věci a v záplavě přestajlovaných instagramových obrázků se už ztrácejí. Můj profil je doufám upřímný a asi se neberu tak vážně. Možná to může někoho dalšího bavit.

K: Nejspíš je to proto, že sdílím celý svůj život tak, jak plyne a můj profil není jen o vaření a hezkých obrázcích. Snažím se sdílet nejen to dobré, ale i to špatné. Je to vlastně taková malá upřímná reality show.

 

Jak raději trávíte volný čas, v županu, nebo na kole? 

V: Osobně radši u krbu, nebo v posteli. Jo, už vím, v posteli vedle krbu. Jako rodina, ale na kole jezdíme a občas je dobré si tak vyčistit hlavu.

K: Nebráním se akční dovolené, ale většinou preferuji klid v kombinaci s procházkou. Hodně to záleží na lokaci.

 

Váš vysněný cíl?

V: Těch je. První co mě napadá, tak je určitě maringotka Aranka u soukromého lomu v divoké přírodě. Už jenom z fotek má tu správnou atmosféru co mám ráda a kterou vyhledávám. Tak snad brzo...

K: Dlouho se chystám navštívit Zikmundov, prý tam skvěle vaří. Taky chci určitě prozkoumat další pokoje v Anybody a vydat se i na kouzelná místa na Slovensko.

Podobné články