Život jako na zámku

22. July 2020
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Život na zámku už nemusí být jen vzdálená představa

O životě na zámku už nemusíte jen snít. Nemusíte být ani z aristokratické rodiny a dokonce ani dámy nemusí čekat na to, jestli se princ Harry náhodou nerozvede a nebude hledat novou princeznu. Noc na zámku můžete strávit takřka kdykoliv se vám zamane. 

 

Prožijte život jako v pohádce a vyrazte s námi na tři nejkrásnější české a slovenské zámky. Nenechají vás tu spát na hrášku, zato na vás budou čekat sněhově bílé nadýchané peřiny.

Peřiny vám na dobrou noc dokonce rozestelou a na usínání spolu s čokoládovou pralinkou i pohádku na čtení donesou v Chateau Herálec. Místní komnaty vás překvapí svou rozlohou, mnohdy jsou větší, než celé naše byty. Po příjezdu v nich na vás bude čekat mísa plná ovoce, luxusní kosmetika L’Occitane a měkoučké župany s trepkami. To se bude hodit do spa. Zaplavte si v bazénu pod starobylými klenutými stropy, svěřte se do rukou profesionálnímu masérovi nebo se ponořte do intimní atmosféry saunového světa. Večer zakončete v restauraci degustačním menu o pěti chodech s vhodným párováním vín. Dezert s posledním espressem nebo třeba vhodným koňakem si vychutnejte na terase s výhledem do zahrady. 

 

Výhledů do zahrady se nebudete moct nabažit ani v Zámku Ratměřice nedaleko Prahy. Sídlo obklopuje devítihektarový strom s vysokými vzrostlými sekvojemi a spoustou zákoutích pro celodenní lenošení. Nezapomeňte si do kufrů přibalit plavky, uprostřed parku je hotová oáza klidu. Biobazén s průzračnou vodou. Chytat bronz tak můžete od rána do večera. Ratměřice nejsou jen o krásném ubytování, ale i o špičkové gastronomii. V přilehlé restauraci Sequoia s terasou pro  dlouhé letní večery doslova kouzlí speciality z lokálních surovin. Šéfkuchař Pavol Pavlík je takřka abstraktní malíř při prezentaci jídel, nad kterými vám zůstane hlava stát.

 

Chateau Mcely bezesporu patří mezi nejkrásnější zámky u nás. Každé léto tu trávíme pár nocí, v zimě to tu je zase vyzdobené tisícem světýlek a na každého čekají dárky pod stromečkem. Minulý rok se tu dokonce zasnoubila naše kolegyně Hanka, a tak tam letos plánuje vyrazit alespoň na svatební cestu. Dávno neplatí, že Mcely jsou jen pro smetánku. Cítit dobře se tu bude každý, i když jste se na zámku nenarodili. Naprosto idylická atmosféra vás obklopí ihned, jakmile projedete bránou. Ať už se tu rozhodnete strávit noc, celý týden, uspořádat tu svatbu nebo se tu zastavit jen na odpolední kávu po cestě na kole, pokaždé vás přivítají s otevřenou náručí a vřelým úsměvem. Místní personál naprosto zbožňujeme. Dodají vám totiž pocit, že život se točí jen kolem vás a tak by to v reálném životě vlastně mělo být.

 

Palace Art Hotel Pezinok - původem vodní hrad ze 13.století leží uprostřed malého městečka Pezinok. Hrad byl během minulého století často obléhán, a severní část byla dokonce poničena rozsáhlým požárem. Dnes je znovu plný života, vzniklo tu luxusní ubytování, rozsáhlé vinařství i expozice vína a skla. Nyní mimo zámecké komnaty můžete odpočívat v rozsáhlém wellness s dominantní prostornou vířivkou. Mimo to si dopřejte i uvolňující masáž lávovými kameny, po které završte den v Palffy restauraci. Troufnete-li si na to, vsaďte volbu na osmichodové menu. Na talíři vám přistanou především francouzské speciality, ke kterým vám zdejší someliér doporučí víno ze zámeckého vinařství.

 

Nejen za gastronomickým zážitkem vyrazte do Amade Château. Hotel najdete na Žitném ostrově - největším říčním ostrově v Evropě. Kromě velkého množství horkých pramenů je v okolí velmi úrodná černá půda. A právě díky tomu hotelová kuchyně může ctít pravidla Slow Food, která zdůrazňují význam místních gastronomických tradic. Můžete si tak být jisti, že na talíři vám přistane jídlo výhradně z čerstvých a lokálních surovin. Zámek je obklopen nádherným parkem včetně bazénu, u kterého můžete trávit klidně celé dny. V létě se tu navíc pořádají pikni­ky se spoustou dobrot a nechybí ani lahve šampaňského. Hotel je nesmírně elegantní, pokoje jsou zřízené ve stylu francouzských venkovských sídel. Pro jeho důraz na ženskost ho ocení především dámská část hostů.

 

Kaštieľ Kubínyi

Malá lekce slovenštiny - kašiel’ neznamená kostel, jak by se mohlo zdát, ale zámek. A právě tento zámek ve Vyšném Kubíně dlouhé roky chátral, noví majitelé mu však vdechli znovu život, o který už skoro přišel. Až se budete blížit k ubytování, jeďte pozorně podle navigace. Může se vám totiž lehce stát, že byste ho přehlédli. Jakmile se však ocitnete za bránou, opravený zámek uprostřed anglického parku vás přivítá naprosto velkolepě. A ohromí vás i interiér plný kvalitních materiálů se smyslem pro detail. Blyštivý lustr navodí dojem, že jste se opravdu ocitli na zámku, cihlové zdi a nápaditý nábytek ale dodá správný šmrnc.  

Similar articles