Na vodě, nebo na greenu?

14. January 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Máte pocit, že jste vyzkoušeli už celou řadu ubytování v klasických hotelech či penzionech a toužíte po změně? Pak musíte vyzkoušet tzv. glamping – glamour camping. Jedním z míst, které k tomu přímo vybízejí, je Ypsilon Golf Liberec, kde budete spát přímo na vodní hladině.

 

V Ypsilon Golf Liberec přímo uprostřed golfového hřiště, mezi jamkami devět, deset a jedenáct, najdete na vodní překážce deset hausbótů. Každý má čtyři lůžka, koupelnu a terasu. Můžete si vybrat buď domek na vodě s kajutou, tedy s oddělenými ložnicemi, nebo druhý typ, kde jsou ale všechny čtyři postele umístěny v jedné společné kaskádovitě členěné místnosti. Všechny hausbóty mají terasu, z níž se vám naskytne úchvatný pohled na nezaměnitelnou dominantu Liberecka, horu Ještěd.

 

Hausbóty jsou zařízeny dřevem, přírodní doplňky jsou použity tak, aby interiér korespondoval s okolím. Kde jinde najdete tolik zeleně než přímo na greenu? Opatrně se procházejte po precizně střiženém trávníku, ale dejte si pozor, aby vás netrefil okolo letící golfový míček. Golf se tu totiž hraje všude kolem. Zato si ale můžete být jisti, že budete ubytováni v krásné krajině.

 

Na Ypsilonce se snaží lákat k tomuto sportu stále nové hráče. Za poslední roky se poměrně mění přístup ke golfu jako sportu jen pro vyvolené. Čím dál více je považován za aktivitu otevřenou široké veřejnosti. Dnes se dá golf přirovnat k lyžování. Také se jedná o sezonní sport, náklady na vybavení jsou srovnatelné, stejně tak nákup skipasu vás vyjde na podobné peníze jako green fee.

 

V Ypsilonce si můžete vybrat jeden z golfových balíčků a při další cestě třeba vyzkoušet golf vůbec poprvé. Můžete sem ale vyrazit, i pokud nejste vášniví golfisté. Ubytování na vodě vybízí k romantickým víkendům ve dvou nebo k únikům do klidu a přírody. Od Ještědu jste jen kousek, tak nazujte pohorky a vyšlápněte si nahoru, nebo jeďte vyzkoušet liberecký IQ park, ideální místo na rodinné odpoledne.

 

Celý článek, který vyšel 14. 1. 2019 v týdeníku Euro, si můžete přečíst zde.

Similar articles