Pohádka moderní doby

6. August 2018
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

V klidnější části Lipna vyrostlo unikátní odpočinkové místo. V Knížecí cestě najdete luxusní, vkusně zařízené apartmány, z nichž nebudete chtít odjet.

 

Hotel Knížecí cesta totiž nabízí úplně všechno, co potřebujete. Nezapomenutelným se stane ještě dřív, než vůbec dorazíte. Zvlášť pokud pojedete přes Horní Planou. Tam, kde kdysi stával most, dnes už jezdí jen přívoz, takže do cíle pojedete přes Lipno lodí.  Samotný apartmánový hotel najdete ve vesničce s poetickým názvem Bližší Lhota. A jako v pohádce si budete připadat od začátku až do konce pobytu. Je to ale ten typ pohádky, který chcete klidně žít i v roce 2018. Rekonstrukce někdejší hájovny proběhla s citem a promyšleně, nadchne i rozlehlý areál s krásnou zahradou a rybníčkem. Kousek dál stojí sauna, z níž můžete nerušeně pozorovat Lipno třeba celé odpoledne. To je mimochodem jeden z důvodů, proč je úplně jedno, v jakém počasí tu budete – zabavíte se v každém případě.

 

Vedle hlavní apartmánové budovy je malé nádvoří s kašnou a rozkvetlými keři, kde se potkáváte s ostatními hosty, můžete tu na sluníčku posnídat nebo si třeba jen tak číst. Jednotlivé apartmány by klidně mohly sloužit jako stálé bydlení. Plně zařízená kuchyně, čtyři až sedm postelí umístěných velmi chytře, aniž by prostor působil otevřeně. Tvůrci naopak dbali na to, aby byl každý pokojíček vzdušný a cítili jste se v něm dobře. Nechybí tedy ani odpočinkový kout, v našem podkrovním apartmánu byla krásná otevřená koupelna protkaná masivními dřevěnými trámy. Wi-Fi je tu navíc natolik silná, že tu lze v pohodě sledovat televizi přes internet i v klidu pracovat. Uvnitř i na zahradě. Na místě brzy zjistíte, že počet nocí, které jste rezervovali, je nedostačující. Třeba ale budete mít štěstí jako my, povede se vám zrušit všechny pondělní schůzky a budete si moci svůj pobyt prodloužit. Ta zdejší pondělní klidná rána jsou přesně tím zážitkem, ze kterého budete žít ještě několik následujících týdnů.

 

V každém případě opravdu jedinečné kouzlo tomuto místu dává až profesionální a zároveň velmi milý přístup personálu. Udělají, co vám na očích vidí, přestože je znát, že mají hodně práce a je jich tu málo (tímto se přimlouváme za posilu). Přesto se usmívají, dotazují, zda vám nic nechybí a jestli se u nich máte dobře. Když pak ještě na ráno napečou domácí bábovku, začnete se vážně cítit jako doma.

Kromě nekonečného relaxu se vydejte za trochu hlubším poznáváním tohoto místa. Fotky v někdejší konírně vám pomohou představit si, jak to tu vypadalo, když tu místo vodní nádrže ještě byla vesnice. Seznámíte se i s historií samotné Knížecí cesty, která fungovala jako schwarzenberská hájovna či sídlo státní správy lesů.

 

Celý článek v časopisu EURO naleznete zde.

Similar articles