Stylový zámek uprostřed divoké přírody Vysočiny

19. August 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Království klidu v samém srdci České republiky. Tak se tituluje Chateau Hostačov a my to můžeme jen potvrdit. Romantický zámek, který má však do okázalosti daleko, se ukrývá uprostřed lesů poblíž Kutné Hory a Čáslavi. Do současné podoby ho proměnila rodina Čechů, kteří v minulém století emigrovali do Austrálie. Po svém návratu do vlasti v 90. letech zámek odkoupili a pečlivě zrekonstruovali. Protože pan majitel je vášnivý hráč discgolfu, nenajdete v okolí zámku bohatou a ušlechtilou květinovou zahradu, nýbrž hřiště na tento neobvyklý sport. Nechybí však ani romantický rybníček a rozlehlý park.

 

Zamilovaný víkend tu můžete prožít v jednom ze sedmnácti unikátních pokojů. Každý má své vlastní téma, jiný nábytek a odlišné textilie. Všechny jsou ale vkusné a zachovávají původní ráz budovy. Interiér navrhovala manželka pana majitele a textil a čalounění zajistil Štěpán Hubík, který má na svědomí třeba i interiér zámku Jemniště. Duši jednotlivým komnatám propůjčuje originální starožitný nábytek. Ve všech pokojích najdete kvalitní sypaný čaj, a protože v zámku není wellness, v některých pokojích se můžete nechat rozmazlovat ve vlastní masážní vaně.

 

Snídaně se podává formou švédského stolu, ale pokud chcete strávit den v posteli, doručí vám ji i na pokoj. Tradiční výběr snídaňových dobrot, jako jsou vajíčka, pečivo, sýry a marmelády, doplňuje neobyčejně dobrý čaj. Nicméně pro váš pocit života na zámku doporučujeme k snídani skleničku bublinek. Kam jinam by se hodila trocha rozmařilosti?

 

Na skvělou večeři nemusíte daleko. V místní roztomile malé restauraci vaří z velké části z vlastních surovin a náš tajný tip z menu je tradiční africký dezert Malva Pudding. Není divu, že skvělé jídlo tu mají v malíku. V létě je totiž Chateau Hostačov jedním z nejoblíbenějších svatebních míst u nás, a tak se v místní kuchyni nezastaví.

 

V Hostačově vám doporučujeme prozkoumat krásy okolní přírody. Pokud vám ale nebude přát počasí, můžete se „zašít“ v bohaté knihovně, zahrát si šachy nebo kulečník, projít si obrazovou galerii na chodbě a nebo si pustit film v domácím kině.

A malý tip na závěr – až budete z Hostačova odjíždět, můžete si na památku koupit malé srdíčko stejné jako ta, která zdobí kliky zámeckých oken, a odvézt si tak kousek tohoto místa s sebou domů.

 

Prohlédněte si stránky EURA.

Similar articles