Jak se ztratit v Beskydech

3. June 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

V Beskydech ve velkém vznikají výjimečné projekty v oblasti cestování a gastronomie. Jedním z nich je i Grandhotel Tatra. Z původní budovy, která na tomto místě, na kopci s výhledem na Velké Karlovice, v minulosti stála, zůstal pouze skelet původní a samotný název. Hotel byl nedávno citlivě zrekonstruován ve stylu vysokohorských rakouských chaletů a aspiruje na nejluxusnější ubytování v regionu.

 

V Grandhotelu Tatra mají hosté na výběr z několika kategorií pokojů, které se liší především svou velikostí. My jsme vyzkoušeli apartmán s výhledem na okolní beskydské kopce. K dokonalosti chyběly už jen pasoucí se ovce, ale ty se asi toulaly o kus dál. Standardní pokoje jsou poněkud menší, ovšem vzhledem k tomu, že v hotelu je spousta dalšího místa, kde můžete relaxovat, budete se tu zdržovat převážně jen přes noc.

Většinu volného času určitě strávíte v místním wellness, jehož centrem je saunový svět, krytý nerezový bazén s protiproudem a vlastním barem. Takovou úroveň jsme v českých, respektive moravských horách nečekali, spíše jsme si připadali jako v Rakousku. Dát si v podvečer pár bazénů a k tomu drink, to jednoduše nemá chybu. Z bazénu se dá vyjít ven na terasu, kde můžete vyzkoušet luxusní vířivku s výhledem do krajiny. Součástí je i saunový svět, využívaný převážně v zimě, kdy se vyběhne ze saun rovnou ven do sněhu. Spa zóna působí velmi privátně, je šikovně oddělena od nechtěných pohledů náhodných kolemjdoucích i ubytovaných hostů.

 

Beskydy jsou nádherné, připomínají trochu slovenské hory plné hlubokých lesů, divokost, kterou jinde u nás nenajdete. Když chcete, můžete se tu doslova ztratit a užít si samotu bez většího zájmu jiných turistů. My jsme se vydali na několikahodinový výlet na šest kilometrů vzdálenou dřevěnou rozhlednu na kopci Miloňová. Byla postavena nedávno, aby sloužila zdejším lesníkům pro kontrolu požárů v rozsáhlém karlovickém údolí.

Večer musíte vyzkoušet místní restauraci. Doporučujeme objednat si degustační večeři, všechna jídla byla velmi povedená, mělo to tempo a výbornou profesionální obsluhu. Víno si můžete vybrat přímo z vinotéky, do které vede prosklený vstup z podlahy restaurace a schází se sem po úzkých točitých schodech. Výběr vín je velmi slušný a zážitek z prostor vinotéky dvojnásobný.

 

Doufáme, že si v Grandhotelu Tatra dobře uvědomují, že nasadili sami sobě i okolí laťku zase o kousek výše. Není jednoduché dostát pověsti výjimečného místa dlouhodobě bez toho, aby nepolevili v práci s personálem a kvalitou služeb. Rozhodně lze beskydský hotel vnímat jako vážného kandidáta v soutěži o nejlepší wellness hotel v Česku.

Similar articles