Perla Českého středohoří

17. April 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Také máte svá oblíbená místa, na která se rádi vracíte, protože vás přitahují specifickou atmosférou? Přesně takový je zrekonstruovaný statek s neobyčejným názvem Dvůr Perlová voda, který najdete v Kostelci nad Ohří, malé vsi nedaleko hory Říp.

Možná se vám honí hlavou, proč si tento resort říká právě Perlová voda. Současný majitel objektu vypráví rád historku o tom, že v nedaleké alchymistické dílně v Budyni nad Ohří vařil Tycho Brahe pro Rudolfa II. elixír mládí, tzv. „Perlovou vodu“, po které se Rudolf cítil zdravější, mladší a plný síly. Pravda je však taková, že statek má svůj vlastní 60 metrů hluboký vrt, jehož voda dosahuje kvality kojenecké vody, ale je tak tvrdá, že dotkne-li se skla, udělá na něm bílé skvrny, které vypadají jako perly. A tak ve skutečnosti vznikl název tohoto podmanivého areálu.

 

Součástí restaurace o velikosti fotbalového hřiště je i krb a „relaxační zóna” s kulečníkem, šipkami a stolním fotbalem. Resort vás překvapí svým velkorysým prostorem. Najdete tu vyhlášenou restauraci, minipivovar, ubytování až pro 100 lidí, osobitý wellness v prostorách bývalé konírny, biotopové jezírko i hřiště ke sportovnímu vyžití.

Díky okolní malebné krajině a izolaci od velkých rušných měst je ideální lokalitou pro firemní teambuildingy. Zorgani-zují tu pro vás jakoukoli akci. Sportovní den s výšlapem na zříceninu Hazmburk, komorní výstavu ve vlastní galerii, kreativní workshop nebo třeba ochutnávky vín z okolních severočeských vinařství. K dispozici mají několik sálů s profesionální technikou a zajistí pro vás skvělé jídlo ze své restaurace, která je skutečně vyhlášená široko daleko. Sjíždí se sem všichni gurmeti a milovníci dobrého jídla. Díky otevřené kuchyni se kuchařům můžete dívat přímo pod ruce a být si jisti, že používají jen ty nejkvalitnější suroviny.

 

Za stodolou mají vlastní pole, kde si pěstují zeleninu a ovoce. V zadní části areálu se pyšní bylinkovou a květinovou zahradou. Vše, co sklidí, v kuchyni rovnou zpracují nebo zavaří. Koupíte si tu domácí marmelády, sirupy nebo naloženou zeleninu. Nedávno také dokončili výstavbu pekárny a o jejich dezertech, jako jsou levandulové laskonky nebo domácí makové buchty, se vám bude ještě dlouho zdát.A kdo dává přednost hořkým chutím, toho jistě potěší možnost prohlídky minipivovaru, kde se dozví, jak se vaří spodně kvašená piva.

 

Dvůr Perlová voda jde naproti ekologii a přeje si být do budoucna soběstačný. Má kořenovou čističku odpadních vod, do budoucna plánuje výstavbu fotovoltaické elektrárny, snaží se používat ekologické přípravky a spotřebovávat vše beze zbytků.

Je to hezký tip i na výlet s dětmi, před areálem se pasou ovce, děti si mohou zajezdit na kolech na pumptrackové dráze nebo vám tu půjčí koloběžky, na kterých po cyklostezce dojedete až k zámku do nedalekých Libochovic. 

 

Celý článek si můžete přečíst zde.

Similar articles