Víkend se vším, co člověk potřebuje

27. August 2018
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Toužíte navštívit během jednoho víkendu vinný sklípek, kosmetický salon, zajít si na vynikající večeři, strávit odpoledne u rybníku, večer ve spa a přitom se nepohnout z místa? Že byste na to potřebovali Arabelin prsten nebo přenášedlo? Ani náhodou. Stačí přijet do hotelu Galatea v Kosmonosech u Mladé Boleslavi. Najdete tu totiž všechno na co pomyslíte. A co jsme si na tomto místě nejvíce zamilovali my?

 

Výhled z pokoje, který je nejkrásnější, když slunce zajde za obzor a Mladá Boleslav se rozsvítí jako jantarové korálky. Koukáme se na rušné město z místa, kam ten shon sotva dolehne a nasáváme pohodu, která jako by se vpila do všeho kolem nás. Úplně nejraději tuhle atmosféru nasáváme na balkoně s lahví bílého vína ze sklípku. (Říkal tu někdo, že nasáváme?)

Spa, ve kterém dostanete tu nejlepší péči. Dámy, nemůžete se rozhodnout, zda preferujete masáž nebo peeling? To nevadí, v Galatee pro vás připraví balíček na míru. Odjíždět tak budete nejen odpočinutější, ale také krásnější. Kromě kosmetického a masážního studia najdete ve spa whirlpool, saunu a lehátka s výhledem do zahrady. 

Vinný sklípek s více jak šedesáti druhy moravského vína. Já myslím, že úplně stačí interpretovat slova sklepmistra: “Kdybyste chtěla navštívit všechna vinařství na Moravě zabere Vám to několik dnů, možná týdnů, ale tady to máte všechno pěkně pohromadě,” a já souhlasím. Velkou výhodou taky je, že ve sklípku neplatíte za to, kolik toho vypijete, ale za to, kolik času v něm strávíte. A to je, věřte mi, docela zrádné.

Růže v zahradě, které lemují okolí rybníka a zdobí terasu restaurace. Nemohla jsem se na ně vynadívat. Nejen, že krásně vypadají, ale také nádherně voní. Nedokážu si představit hezčí svatební dekoraci. A nejspíš nejsem sama. Galatea je oblíbené svatební místo a není to jen kvůli zahradě plné růží.

Snídaně, ke které dostanete, na co si vzpomenete. “Co si dáte slečno? Umíme všechno!” pověděl mi ten s modrýma očima a já na chvilku zatoužila po tom navymýšlet si vafle se šlehačkou. Ale protože mi už není pět, dala jsem si dospěláckou palačinku.

 

Do hotelu Galatea se zkrátka jezdí čistit mysl i tělo. Odpočívat. Neřešit. A relaxovat. Ale kdyby vás to náhodou přestalo bavit nebo se vám omrzela návštěva spa, večery ve sklípku nebo pikniky u rybníka, za plotem hotelu objevíte louky, lesy, pole, koupaliště, pěší stezky nebo nedalekou Mladou Boleslav se vším, co takové město může nabídnout od cukrárny po kino.

Similar articles