Místo, kde vás nenajdou

25. February 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Každý si přeje znát místo uprostřed lesů, skal a rybníků, kam uteče z města a kde dobije energii. My takové máme. Na severu Čech. Hotel Ostrov, z jehož pokojů si vychutnáte nádherný výhled na Ostrovské stěny. Místo, kde není signál mobilních operátorů, a kde vás proto nikdo nebude rušit.

 

Dokud Ostrov nepoznáte, říkáte si, hotel v Severních Čechách, kousek od německých hranic, nebude to příliš smutné? Ale už příjezd k hotelu vás uhrane. Vyjedete kopec a najednou se před vámi ukáže krajina v plné kráse, je to skoro jako zázrak. Uvidíte skály a březové háje a najednou máte pocit, že jste přijeli do hotelu na konci světa. 

 

Hotel patří rodině Kuličových, která se o něj stará a dohlíží na důležité detaily. Začíná to už na recepci, kde pořídíte ostrovské pexeso nebo ostrovské karty Prší. Ale to není zdaleka všechno. Pro svůj hotel zajistili i vlastní značku piva. Je jím nefiltrovaný, nepasterovaný, dvanáctistupňový polotmavý ležák Ostroff, který pro místní restauraci vaří nedaleký pivovar Falkenstein. 

 

Stejně přistoupili i ke kávě, kterou pro tento hotel z kamerunského zrna praží liberecký Nordbeans a na jehož sáčcích najdete rovněž logo Ostrov. Jsou dokonce největším evropským odběratelem výběrové kamerunské arabicy, jejíž cesta sem je bohužel kvůli válečné krizi v Kamerunu stále složitější. 

 

Avšak největší chloubou hotelu je jejich kuchyně, které velí zkušený šéfkuchař Antonín Marcín. Pomalu pečená masa a kulajda jsou vyhlášená široko daleko. Abyste ochutnali průřez jejich nabídkou, doporučujeme objednat si degustační menu, které párují s vínem. Místní vinotéka čítá tisíce lahví vín, která poctivě vybírají a nakupují přímo od vinařů po celé Evropě. 

 

Hotel leží na břehu rybníka a je ideálním místem pro netradiční eventy a teambuildingy pro firmy. Připraví tu pro vás neokoukaný program, počínaje týmovým závodem traktorů, po aquazorbing, sjezd ze Sněžníku na koloběžkách nebo vám zajistí horolezecký workshop. Odpočinout si pak můžete v sauně, vířivce a bazénu, které jsou v ceně ubytování.

 

Baví nás, že jsou zde zodpovědní i k životnímu prostředí. Mají vlastní čističku vod, důsledně třídí odpad, vytápí tepelnými čerpadly, používají rekuperaci a zrušili používání jednorázových plastů. Majitelé o sobě říkají, že nespí na vavřínech, a tak přikoupili v okolí několik chalup a sousední areál a chtějí ze svého hotelu udělat opravdový resort. Myslíme, že se v příštím roce máme na co těšit. Přijeďte se sem ztratit. Budete tu mít pocit, že o vás skutečně stojí.

 

Celý článek si můžete také přečíst v týdeníku Euro ZDE.

Similar articles