10 amazing míst pro vaši letošní legendární dámskou jízdu

19. June 2021
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Ať už jste měla během lockdownu příležitost stýkat se se svými kamarádkami více či méně, pořádná dámská jízda je jednou za čas potřeba. Společný relax, výlety, gastro zážitky nebo třeba degustace toho nejlepšího vína - máme pro vás výběr TOP 10 míst, která jsou pro podobné akce jako dělaná a hlavně mají ještě volná místa na toto léto!

 

Dále, jen tak si žít

Název hovoří za vše – zavítejte do idylického penzionu, kde můžete nechat čas jen tak plynout a zapomenout na strasti všedních dní. Hoďte se s holkami offline a nechte se unášet na obláčku klidu uprostřed krásné zahrady s jezírkem. Vybrat si můžete ze tří barevně laděných apartmánů, kde na vás budou čekat neuvěřitelně pohodlné postele. Je tu několik striktních pravidel, která musíte dodržet: Ráno si dopřejte jedno silné espresso na probuzení, dejte si nekonečně dlouhou snídani na boží dřevěné terase, odpoledne si k bazénu nechte namíchat drink a večer celý den zakončete skleničkou prosecca. Prosím, víc takových pravidel! Třešničkou na dortu je adults-only ubytování, takže můžete úplně vypnout a užít si pár nikým nerušených dní bez dětí.

 

Sýpka Arnoštov

Když se budete blížit ke staré sýpce ze 17. století, nedokážete si ani představit, jaký prostor se ukrývá uvnitř - designová bomba, která poskytne vám a vašim kamarádkám tak ojedinělé útočiště, že se vám nebude chtít odjet. Wi-Fi chytíte v celém objektu, což vás možná potěší, protože je to tu velice insta-friendly. Zkuste to ale s internetem nepřehánět a zaměřte se na prostředí kolem vás a chvíle, které zde prožijete. Centrálním místem setkávání pro vás bude impozantní společný prostor, který díky vysokým stropům a oknům přesahuje do dvou pater. Vejde se vás sem až osm a budete spát v krásných ložnicích pro dvě, přičemž každá má svou soukromou koupelnu. A protože se Sýpka nachází za devíti lesy a devíti horami obklopena krásnou zahradou, doporučujeme tu strávit celý den odpočinkem na slunci nebo třeba bosým tancem v ranní rose. Jak je jen libo!

 

Villa Rosenaw

Jestli jste se někdy chtěla cítit jako princezna, na tomto místě k tomu máte ideální příležitost. Nejstarší dům v Rožnově pod Radhoštěm, kterému nikdo neřekne jinak než zámeček, vás přivítá ve velkém stylu už jen svou okázalou branou. Nádherné prosluněné prostory, pastelové barvy a jemná kombinace světlého dřeva a skla navozuje tu pravou zámeckou atmosféru. Spát budete v jednom z 12 pokojů a navečeříte se v jedné ze dvou restaurací – zkrátka výběr jako pro zámeckou paní. Užijte si s kamarádkami romantické prostory vily, připijte si proseccem v rozlehlé zahradě a druhý den vyrazte objevovat krásy Beskyd. A že jich není málo! S touto kombinací se opravdu budete cítit jako v pohádce.

 

Mariane 2

Pokud už dlouho toužíte po pořádné dámské jízdě, vezmeme vás někam, kde jsou na to přímo odborníci na slovo vzatí. Ve městě Příbor najdete čtyři apartmány Mariane 2. Ten největší je zároveň i tím nejvýše položeným, s neuvěřitelným výhledem na okolní Beskydy. Balíček s názvem Dámská jízda obsahuje zvýhodněné ubytování na dvě noci pro čtyři osoby. V apartmánech na vás budou čekat nejen krásné prostory pojmenované podle toho, jaký materiál jim dominuje, ale také společenské hry nebo malé kosmetické dárečky na přivítanou. Venku na vás bude obklopovat nádherné prostředí Beskyd, kde je vždycky co objevovat. Takže pokud chcete být blízko přírodě, ale zároveň stále v civilizaci, vřele doporučujeme ubytování v tomto krásném měšťanském domě – kvalita dámské jízdy zaručena.

 

Chateau Hostačov

Ruku na srdce – zámecké prostředí je pro dámskou jízdu jako dělané. Proto tu pro vás máme další tip na místo, kde se budete cítit jako královny. Chateau Hostačov je zámek, který zakoupila česká rodina žijící v Austrálii již v devadesátých letech. Chtěla mu vrátit třpyt a lesk a my musíme říct, že se jim to nadmíru povedlo. A nyní si ten třpyt a lesk můžete užít i vy a vaše parta. Při příjezdu do hotelu vás uvítá sklenička bublinek a od této chvíle se nemusíte už o nic starat. Nejtěžší rozhodnutí bude, jestli si nejprve prohlédnout krásy zámeckých prostor nebo jejich okolí. Užijte si s holkama atmosféru procházek rozlehlé zahradě, zábavu zámecké herně, historii místní knihovny nebo klid v útulném patiu. Doporučujeme Vám ubytovat se v komnatě s vířivkou a večer si užít zámeckou gastronomii, která nebude chutnat jinak než královsky!

 

Mamma's Boutique Hotel

Chcete si dámskou jízdu užít v civilizaci, kde to není za dobrými restauracemi, kavárnami a kulturou daleko? Pak vyzkoušejte krásný boutique hotel v samém srdci Poděbrad, kde se o vás náležitě postarají. Pochutnáte si tu na vynikajícím menu ze sezonních surovin, ubytujete se v jednom z pokojů deluxe s úžasným výhledem na kolonádou, nebo rovnou ve střešním apartmá s terasou a soukromou infrasaunu. Dámy, jistě vás potěší že v tomto pokoji najdete i vlastní vinotéku a po celý den se nemusíte o nic starat – všechno vám bude naservírováno přesně tam, kam si řeknete. Kromě toho si můžete užít společné SPA procedury nebo si zapůjčit retro kola a vyrazit na příjemnou večerní vyjížďku po městě. Tomu říkáme dámská jízda all inclusive!

 

Vinný sklep Tosca

Málokterá místa jsou tak romantická jako Jižní Morava. A ty degustace! Pokud vy ani vaše kamarádky nepohrdnete dobrým kvalitním vínem, vydejte se do Vinného sklepa Tosca. Nachází se ve vesničce Nechory, která je z velké části tvořená právě vinnými sklípky. Čekají na vás krásné pokoje, kde vás uchvátí kvalitní práce s materiály – masivní dřevěný nábytek, betonová stěrka na stěnách, kamenná umyvadla, designová křesla. To vše vám pomůže užít si volno v tom nejvyšším komfortu. Potom už záleží jenom na vás, jestli strávíte raději čas ve venkovní vířivce, objednáte si degustaci s profesionálním sommeliérem, projdete se po okolí nebo si budete dlouho do noci povídat v zahradě pod hvězdami. Věřte nám, jsou tu na vás poctivě připraveni se vším všudy.

 

Štajnhaus

Jsou tu nějaké milovnice Mikulova? Potom pro vás a vaší partu máme jedno jedinečné ubytování přímo v jeho centru. V historickém domě Štajnhaus ze 16. století najdete romantické prostory, ze kterých atmosféra přímo sálá. Na výběr dostanete za čtyř pokojů, které jsou velmi vkusně a minimalistický řešené. V hotýlku navíc najdete vlastní vinný sklípek přímo ve sklepení starého domu, kde můžete ochutnat vína z okolí Pálavy. A máme pro vás i tip na strávení příjemného dne – nenechte si ujít prohlídku barokního zámku a cestou zpět se jděte pešky projít k Jeskyni Na Turoldu, kde vám „výzdoba“ jeskyně připomene procházku po dně jurského moře. Povinností v Mikulově je ještě procházka na Svatý kopeček, odkud budete mít výhled na město jako na dlani. Na zdraví!

 

Apartmány Vila Mia

Zavítejte s holkami do Valtic, kde se ubytujete v nádherných apartmánech Vila Mia. Najdete je v prvním patře domu, který stojí hned na malebném náměstí. Jedná se o dva samostatné byty, takže zde budete mít absolutní soukromí. Čekají na vás designově zařízené pokoje s prostornou kuchyní i božsky pohodlnou postelí a vanou, kde si můžete užít dostatečný relax. Toto ubytování ale doporučujeme i pro ty z vás, které se nebojí aktivního odpočinku. Okolí Lednicko-valtického areálu je totiž proslulé svými cyklovýlety. Nudit se opravdu nebudete a během jedné návštěvy všechny atraktivity ani nestihnete. Až se projdete historickým městečkem, určitě využijte mnohých půjčoven kol či elektrokol a vyrazte poznávat místní vinařské stezky.

 

Vinařství Konitz

Tour po vinařstvích zakončujeme nádherným Penzionem zřízeným naprosto unikátních prostorách, kde můžete se svými přítelkyněmi strávit několik příjemných dní. Vinotéka je zde přístupná 24/7, takže zkrátka co vypijete, to si napíšete a na konci zaplatíte. Kromě toho na vás čeká luxusní snídaně formou švédských stolů, kde nechybí míchaná vajíčka, čerstvé pečivo s místní pekárny nebo domácí dezerty přímo od paní majitelky. Až se ubytujete v jednom z pěti pokojů, objednejte si profi degustaci vedenou majiteli přímo ve sklepě penzionu. Třeba budete mít štěstí jako my a nahlédnete do “tajných prostor”, kde se pořádají sabráže. Po zbytek večera můžete rozjímat nahoře v lisovně s pohoštěním u masivního dřevěného stolu, kam se pohodlně vejde celá parta. Takovou dámskou jízdu bychom si nechali líbit.

---

Zdroj úvodní fotky: Simon Maage

Similar articles