Restaurace Šupina a Šupinka

Když se řekne Třeboňsko, většina z nás si vybaví malebnou přírodu plnou lesů, rozkvetlých luk a rybníků. A pokud jste gurmány a milujete ryby na všechny způsoby, určitě znáte dvojici restaurací Šupina a Šupinka.

Rodina Müllerů otevřela před více než pětadvaceti lety restauraci Šupina, o čtyři roky později pak její mladší sestru Šupinku. V současné době pokračuje už druhá generace rodiny v předávání svých kulinářských dovedností společně s perfektním servisem. „Věříme, že v nás ještě zůstala schopnost vnímat naše okolí všemi smysly, naplno a bez zábran. Tento kousek jihočeské přírody a láska k ní se odrážejí hluboko v našich srdcích a současně i ve filozofii našich restaurací. Vychutnávejte Třeboňsko všemi smysly!“ lákají majitelé k ochutnávce.

Vyrazíte-li na Třeboňsko na víkend, rozhodně se ubytujte v apartmánech, které Šupina a Šupinka nabízí. Ráno na vás bude čekat snídaně ve formě míchaných vajec, párků, sendviče s anglickou slaninou a sýrem nebo pokud si potrpíte na sladké snídaně, tak si objednejte krupicovou kaši s čokoládou a skořicí nebo borůvkový jogurt s domácími pečenými vločkami. Hlavními surovinami zde ale přeci jen jsou ryby, tak si nezapomeňte rezervovat stůl na večeři v jedné z restaurací. A věřte, budete rádi, že se potom budete moct jen „odkulit“ na pokoj.

Přestože se jedná o dvě restaurace, jídelní lístek v nich najdete stejný. Je tedy na vás, jestli raději zavítáte do první a více tradiční restaurace Šupina, nebo do modernější a noblesnější Šupinky. Menu je často obměňováno, co ale zůstává stálicí na jídelním lístku, jsou kapří hranolky. Ty pro vás připravují již od samého začátku podle domácí receptury a my musíme říct, že rozhodně stojí za ochutnání. Vy, kteří moc nedáte rybím polévkám, zkuste se přemoct a objednat si ji. Pokaždé když jsme ji tu ochutnali, byli jsme nadšeni její jemnou chutí. k hlavnímu chodu si můžete objednat rybu od kapra, přes amura, candáta nebo třeba sumce či pstruha. Pokud se nemůžete rozhodnout jakou zvolit, objednejte si rybí mísu s několika variacemi a všichni tak od sebe můžete u stolu ochutnávat. Kuchaři samozřejmě mysleli i na ty, kteří ryby neocení. Pro vás je na jídelním lístku hovězí nebo třeba konfitovaný králík.

Co tam můžete dělat

Restaurace Šupina je otevřená každý den, zatímco Šupinka pouze o víkendu. Pokud hledáte místo pro váš teambuilding, firemní akci nebo pouze místo pro oslavu, můžete si rezervovat soukromý salonek v Šupině až pro třicet lidí. Menu vám rádi upraví přímo na míru vašim požadavkům a vy při čekání na předkrm můžete z okna obdivovat krásy třeboňského zámeckého parku a hráze rybníka Svět. 

Co byste měli ještě vědět

  • Platba je možná i kartou
  • S ohledem na obsazenost restaurace doporučujeme rezervaci 
  • Využijte i možnost ubytování v penzionu vedle

Ocenění

  • Vítěz v kategorii Restaurace 2017 Vítěz v kategorii Restaurace 2017
Veškeré ocenění

Další nabídky v této lokalitě

Martinský mlýn

Penziony

Na Špejcharu

Apartmány

Hotel Nautilus

Hotely

Wellnessroubenka

Kouzelné chalupy

Šupina a Šupinka

Malé penziony