Zikmundov

19. června 2017
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Zikmundov je láska. Uprostřed lesů, skoro na samotě, obklopený loukami se stádem krav a ovcí na jedné straně a koňmi na druhé. Přijedete z rušného města na víkend a ocitnete se najednou úplně někde jinde. Všude klid a pohoda. Můžete odpočívat, relaxovat a užívat si místní kuchyni...kdo jednou navštíví, bude se chtít vrátit.

 

Pokoje jsou útulné, zařízené v čistém severském stylu tak, aby vás nic nerušilo. Nejvýraznějším prvkem jsou barevné tapety, které celému interiéru dominují. My si vybrali pokoj Aquario. Nejen kvůli tapetám, ale taky kvůli výhledu přímo z postele. Kdy naposled vás probudilo sluníčko ještě před sedmou ranní bez budíku? A večer zase usínáte při svitu měsíce v úplňku. Pohádka. V každém pokoji i jídelně jsou navíc reproduktory Bang & Olufsen, které mají skvělý zvuk a vychytané ovládání. A vyzkoušet můžete i voňavou přírodní kosmetiku z okolí Zikmundova, která je přichystaná pro každého hosta penzionu.

 

Během dne i večera můžete oddechovat na lehátku s knížkou, slunit se a když vám bude horko, skočíte do osvěžujícího bazénu. Pokud na vás bude voda přece jen studená, zahřejete se ve výřivce s výhledem na celou zahradu i kopce za ní. Relaxujte při západu slunce se sklenkou vína nebo si nechte přinést nějakou dobrotu na zub. 

 

V Zikmundově vám na přání připraví i super piknik v trávě. Se vším všudy. Láhev kvalitního prosecca, vybrané uzeniny, lahodné sýry, čerstvé pečivo...Jídlo je tady jeden velký zážitek. Nečekejte nějakou finediningovou restauraci, kde se bojíte vzít do ruky vidličku. Ale domácí přístup. Kvalitní suroviny, poctivou přípravu a vyladěnou chuť k dokonalosti. Ochutnali jsme výbornou rybu s patizónovým pyré, hovězí steak s pečenými brambůrky, skvělé zeleninové krémy a dezerty po kterých je vám jako ve snu. O čokoládové pěně se mi zdá ještě teď. 

 

A snídaně? Na ty se nedá zapomenout. Ráno vás probudí sluníčko a v kuchyni už na vás čeká výběr toho nejlepšího. Šunky, salámy, slaninka, opravdové smetanové máslo, ještě teplý chleba, zelenina, domácí buchta a poctivý bílý jogurt s müsli. K tomu bylinkový čaj s mátou nebo meduňkou a skvělá káva. Tohle ráno vám nemůže nic zkazit. Uzobáváte od všeho trochu, můžete vysedávat u stolu venku a užívat si klidné ráno. Bez spěchu a ruchu, který znáte za počítačem v práci nebo v rušné kavárně.

 

Kam se podívat po okolí a co dělat během dne? Můžete si jít třeba zaběhat. Stezky vás vezmou mezi lesy a loukami tak, že vám běh půjde skoro sám. Nebo si udělejte tůru třeba na blízký hrad Buchlov. Super je i výhled s rozhledny Salaš nebo Brdo. Když budete chtít, můžete si v penzionu půjčit elektrické BMW i3 na projížďku do krásné Kroměříže.

 

Nalákala jsem vás? Jestli ano, tak s rezervací moc nečekejte. Pokoje bývají obsazené dost dopředu, ale i přesto se může stát, že se nějaký narychlo uvolní. 

 

zde odkaz na blog a článek autorky Jany Pavlovcové

 

Podobné články