Za vínem i sluncem

21. června 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Víno teče proudem a halasný zpěv se line celou Moravou. Letní měsíce doslova vybízejí k návštěvě této oblasti České republiky, kde se kromě popíjení lahodného nápoje lze věnovat i mnoha dalším radovánkám. Abyste nebloudili po místech, která vám kromě noclehu nenabídnou takřka nic, spojili jsme své síly s iniciátory projektu Amazing Places a ti nám pomohli vybrat výletní úto- čiště, nad nimiž se vám doslova zatají dech. Cesta po poutavých moravských místech za- číná v Prosecco Residenci Marko, kterou by si za žádných okolností neměli nechat ujít fanoušci italského šumivého vína a toskánského designu. Rezidence je situována přímo ve Valticích a disponuje wellnessem s krytým bazénem, dvěma vířivkami i saunou, ale především vlastní prosekárnou. V ní mohou žízniví hosté po dlouhé procházce po valtickém zámeckém parku ochutnat na třicet druhů prosecca a dát si k nim třeba i vodní dýmku. 

 

Nedaleko rozsáhlého Lednicko-valtického areálu leží i vesnička Ladná, kterou vyhledá každý dospělák, jenž si chce odpočinout od dětí. Zdejší Apartmány Ladná totiž ubytovávají jen hosty, kterým je více než 15 let. Jakmile za sebou ubytovaní zavřou vstupní branku, ocitnou se v nefalšovaném dovolenkovém resortu, jelikož všechny zdejší apartmány byly vystavěny po vzoru moderních jižanských bungalovů. Samozřejmostí je v Apartmánech Ladná i soukromá vinotéka, již lze „dobýt“ za pomoci přístupového čipu. 

 

Milovníci koňaku si dozajista oblíbí penzion Hardy – Pension & Cognac, kde se atmosféra jižní Francie spájí s tou jihomoravskou a dohromady tvoří nebývale příjemný celek. Na turisty tu čeká nejen vinotéka, ale i jedinečná koňaková galerie, kterou nemá žádný jiný penzion České republiky. Nejpohodlnějším pokojem výjimečné valtické ubikace je bezesporu luxusně dekorovaný pokoj Royal, v jehož koupelně je k využití kosmetika značky Bulgari. 

 

Závan historie pocítí ti, kteří se vydají do vsi Kletnice nedaleko Mikulova, kde stávaly smutné ruiny fary a školy, jež se později proměnily v kavárnu Café Fara. Ta se díky své exkluzivní bio kávě stala tak populární, že tu někteří zbožňovatelé kávy toužili i přespat. V roce 2011 tak areál doznal rozšíření a v současnosti někdejší škola slouží jako vkusný dřevěný penzion, kde si nocležníci mohou vybrat jedno z nabízených čtyřiceti netradičních přání, třeba si vymínit noc strávenou na voňavém, s láskou usušeném seně. 

 

Pouhých dvacet minut autem od Café Fara byste našli vesnici Drnholec, která se rozkládá u břehu řeky Dyje a kde je možné využít ubytovací služby objektu La Bobul Apartments. Stačí jen projít dveřmi umístěnými v cihlové stěně s okny, a vmžiku se dostanete na velkou malebnou zahradu, která ve vás vyvolá dojem, že jste právě dorazili do Provensálska. Kromě možnosti vystoupat na nedalekou rozhlednu a prohlédnout si oblast Pálavu z ptačí perspektivy se nabízí i rybaření, jež se dá provozovat na vodní nádrži Nové Mlýny, anebo návštěva Aqualandu Moravia v Pasohlávkách, velmi oblíbeného především u dětí. 

 

Pro romantické chvíle je jako dělaný velkopavlovický Hotel Lotrinský, jenž byl původně sýpkou, vystavěnou v roce 1780. Kromě obdivování historizující architektury se tu lze oddávat výjimečným vínům z oblasti Modrých Hor, která budou chutnat nejlépe v místních barokních sklepech, ale pánové určitě nepohrdnou ani možností degustovat ty nejlepší kubánské rumy. 

 

Poslední moravskou zastávkou je Villa Hrušky, již si užijí především ti, kteří nostalgicky vzpomínají na prázdniny strávené u babičky na dědině. Interiér místních pokojů je vyzdoben nástěnnými malbami a vybaven nábytkem od lokálních truhlářů, přičemž tou nejzajímavější světnicí je prezidentské apartmá, s vanou netradičně umístěnou uprostřed koupelny.

 

Celý článek si můžete přečíst zde. Nebo se podívejte přímo na web Luxury Guide

Podobné články