Víc než jen samota u lesa

30. dubna 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Představte si sami sebe daleko od hluku aut a každodenních starostí. Na místě, kde vás čeká naprostý klid a stanete se součástí divoké a krásné přírody Moravského krasu. Když se probudíte, možná zahlédnete pasoucí se srnky a při ranní kávě uslyšíte vítr v korunách stromů. To vše a ještě mnoho dalšího je ukryto ve dvou slovech: Penzion Kůlna.

 

Ať už sem zavítáte jen na víkend nebo třeba na celý týden, můžete si být jisti, že o vás bude jedinečně postaráno. Osobní přístup je něco, na čem si tu opravdu zakládají. Majitel penzionu se drží citátu Jana Wericha: „Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.“ A můžete se přesvědčit, že v Kůlně skutečně hledají všemožné způsoby, aby vám pobyt co nejvíce zpříjemnili.

 

Načerpejte energii stromů

Je to víc než jen ubytování u lesa − je to oáza, kde vypnete a načerpáte novou energii. Prastaré hospodářské stavení lesních dělníků tu proměnili v útulné a stylové místo ve skandinávském stylu. Kůlna nabízí celkem 27 lůžek ve 12 pokojích, jež nesou názvy stromů rostoucích v okolních lesích. Dřevo z těchto stromů bylo použito i při zařizování pokojů, takže sílu budete nabírat třeba v Borovici, Akátu nebo Modřínu. Ráno se můžete těšit na bohatou snídani, v ceně ubytování je i výtečná večeře sestávající z předkrmu, polévky, hlavního chodu a dezertu. Pro hosty tu občas chystají i tematické gurmánské akce − na své si přijdou milovníci ryb, zvěřiny a jiných místních dobrot.

 

Pro šéfy i podřízené

Kůlna je ideálním místem nejen pro rodinnou rekreaci či odpočinek ve dvou. Naplánujte si tu se svým pracovním týmem workshop nebo teambuilding a uvidíte, že nové myšlenky a nápady k vám budou přicházet skoro samy. A co kromě občerstvení nejlépe osvěží po pracovním bloku? Přece pobyt v přírodě. Můžete vyrazit třeba na kola. V nedalekém půvabném městysu Jedovnice má základnu Singltrail − jednosměrná stezka pro horská kola, na které zažijete opravdovou zábavu. Vlní se mezi stromy, nikdy nevede dlouho rovně, příliš z kopce nebo do kopce. Respektuje lesní prostředí. Na vodomily čeká v okolí spousta rybníků, nejoblíbenější je Olšovec. Uprostřed lesů se pak ukrývá jedno z našich nejromantičtějších panských sídel – Nový hrad. A protože jste přímo u brány Moravského krasu, můžete navštívit Punkevní jeskyně a proplout jimi na loďkách nebo pohlédnout shora do pověstmi opředené propasti Macocha.

No řekněte sami – máte nějaký důvod, proč nevyrazit do Kůlny? Adresa je Senetářov 114 .

 

Celý článek najdete zde.

Podobné články