U krbu v podhůří tajemných Beskyd

15. listopadu 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Jak pravil Petr Bezruč: „Jsou tichy jak ten černý bor, co kryje jejich hlavy sivé: to hřebeny jsou našich hor, to Beskydy jsou zádumčivé.“ Tajemné Beskydy mě vždycky lákaly, ale s částí rodiny v Krkonoších a částí v jižních Čechách se jen málokdy najde volný víkend na prozkoumávání dalších krajin. Nedávno nám ale přišla nabídka na práci u Ostravy, tak jsme se hned chopili té příležitosti a domluvili si s Amazing Places výlet do nedalekých Beskyd. Střechu nad hlavou nám nabídla Chalupa Sihelne, která leží v obci Velké Karlovice, v podhůří Javorníků a Beskyd. A tak jsme s Jakubem vyjeli prozkoumávat další kouzelné místo.

Chalupa Sihelne nabízí ubytování teprve od léta. Paní majitelka se nám přiznala, že byli s výsledkem přestavby tak spokojeni, že se rok a půl o dům nechtěli s nikým dělit a užívali si jej jen s rodinou a kamarády. A není divu, chalupa se nachází na krásném místě, které skýtá spoustu sportovního vyžití. Hned za domem vede běžkařská trať a nedaleko leží několik sjezdovek. V létě tu zase sousedi nabízí jízdu na koni a ve vedlejší vesnici se můžete svlažit v místním koupališti. A když vás už omrzí chození po kopcích, majitelé chalupy mají nově i půjčovnu prvotřídních elektrokol na výlety po okolí.

 

Náš výlet do Velkých Karlovicích byl jen velmi krátký, a tak jsme zvolili naši oblíbenou kombinaci výletu a jídla. Po výšlapu na rozhlednu Miloňová jsme zapadli do malé hospůdky, kde jsme si objednali všechny místní speciality od kontrabáše přes strapačky až k šulánkům a zapili je slivovicí (asi mě nepřekvapuje, že se pan číšník ani nezeptal na velikost a rovnou přinesl velkou). Po cestě na chalupu jsme ještě koupili čerstvé housky a tři druhy frgálů, aby se neřeklo. Po veškerém tom sportu a sportovním jezení si tělo žádá trochu odpočinku. Pokud budete mít štěstí na pěkné počasí, určitě si nenechte ujít venkovní sezení na terase a krásný designový gril, který majitelé nedávno pořídili. My měli bohužel spíše deštivo, tak jsme si zapálili krb ve společenské místnosti a s čajem a frgály usedli k filmu. V podzemí Chalupy Sihelne vás pak čeká oáza klidu s finskou saunou a relaxační zónou, kterou si nemůžete nechat ujít.

 

Pronajmout si zde můžete jednotlivé pokoje v přízemí nebo apartmány s kuchyňkou v prvním patře. Pokud ale plánujete nějakou oslavu nebo výlet s celou rodinou, může vám být celá chalupa pro 20 lidí plně k dispozici. V každém případě vám Chalupa Sihelne poskytne zázemí na krásné výlety a sportovní vyžití v tajemných Beskydech. Díky útulné společenské místnosti, krásné terase, sauně a snad těm nejpříjemnějším postelím si tu krásně odpočinete a nasbíráte síly na další týdny.

Podobné články