Toulky za sportem

8. června 2017
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Letní vydání Audi Magazínu jsme naladili hodně sportovně, je provoněno benzinem, vůní spálených pneumatik či elektrizujícím napětím. Jsou ovšem i jiné než motoristické sporty, které přináší adrenalinové zážitky, stejně jako chvíle odpočinku například u sportovního rybaření. Vybrali jsme pro vás několik lokalit, kde si právě ten svůj sport můžete užít se vším všudy.

 

Písek mezi prsty

V samém srdci rekreační oblasti Beskyd se nachází podhorská obec Ostravice, jejíž založení se odhaduje na 16. století. Okolí je vyhledávaným místem pro rekreační a sportovní vyžití všeho druhu. Na své si tu přijdou opravdu všichni. Přímo v obci je Hotel Freud, který nabízí ubytování v 16 komfortních pokojích. Pro náročnější hosty jsou pak přichystány dva luxusní pokoje a dva čtyřlůžkové apartmány. Hotel je součástí cyklistické sítě Cyklistevytani.cz. V okolí jsou cyklostezky různé náročnosti. Majitele elektrokol potěší možnost dobíjení. Ostravice se nachází na cyklotrase č. 46. Nejen hosté mohou využít hřiště pro plážový volejbal a tenisové kurty. Zkrátka nepřijdou ani golfisté, kteří své umění mohou prověřit na nedalekém golfovém hřišti. K dispozici tam mají mistrovskou 18 s parem 72 a velmi kvalitní tréninkové zázemí. A daleko to nemají ani do Prosper Golf Clubu v Čeladné. Blízkost nejvyššího vrcholu Beskyd, Lysé Hory 1323 (m n.m.), pak přímo vyzývá k pěší turistice. Na Lysou a Smrk se dostanete po červené značce, modrá vás povede do Horní Čeladné. Celá rodina si pak může užít pořádnou dávku adrenalinu v lanovém bludišti Opičárna přímo v Ostravici. Opičárna je nejvyšší vysoké lanové bludiště v Česku. Po pořádné porci sportovních výkonů přijde v horkém letním dni k duhu chladivý zlatavý mok. V Ostravici od roku 2013 vaří pivo v Beskydském pivovárku.

 

Sedmá jamka

Golf v Česku nepatří mezi desítku nejoblíbenějších sportů. Rozhodně se nemůže co do počtu registrovaných hráčů srovnávat s fotbalem či hokejem. Naproti tomu mu ale patří první místo v žebříčcích sportů, které by lidé nejraději vyzkoušeli. Zatímco hokej je až na čtvrté pozici. Jedním z míst, kde si hru gentlemanů pořádně užít, jsou dvě mistrovská osmnáctijamková hřiště v Čeladné v samotném srdci Beskydských kopců. Resort patří k největším ve střední Evropě a při jeho vzniku asistoval světoznámý španělský golfista Miguel Ángel Jiménez. V letech 2009 až 2011 se tu konal turnaj prestižní PGA European Tour. V okolí hřiště je hned několik možností, kde po hře složit hlavu. Perlou mezi nimi je hotel Miura, který se nachází u sedmé jamky, z dílny architektonického studia LABOR13.

 

více se dočtete zde

Podobné články