Last minute tipy na Vánoce a Silvestr

9. prosince 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

V posledních letech začalo být celkem oblíbené strávit Vánoce a veškeré svátky mimo domov. Část lidí utíká před zimou do tepla a vyráží se ohřát do exotických krajin, druzí zase odjíždí na hory za štědrovečerní lyžovačkou. Pokud patříte k těm, kteří nechtějí slavit Vánoce doma ať už z jakéhokoliv důvodu nebo vám nesejde tolik na tradicích

 

VÁNOCE

Chateau Mcely mají na poslední chvíli volno jak na Vánoce, tak na Silvestr. Na  Štědrý den si ozdobíte stromeček a večer usednete ke slavnostní štědrovečerní večeři. Neminou vás ani tradiční zvyky jako lití olova nebo pouštění lodiček. Vánoce v Chateau Mcely jsou velmi tradiční a rodinné. Volné pokoje mají i na Silvestr, který se ponese v duchu ikonických skladeb skupiny ABBA.

 

Pokud byste rádi strávili Vánoce v Beskydech, volné mají ještě tři pokoje v boutique hotelu Mezi Plůtky na Čeladné. Každý pokoj je trochu jiný,  avšak všechny útulné. Slovo, které by nejlépe vystihlo Mezi Plůtky je rozhodně "klid". Ten tu najdete na každém kroku, ráno si nenařizujte budíky, protože kdy  budete chtít snídat je čistě na vás. přes  den se si vezměte knížku a ponořte se do odpočinku. Na poslední chvíli se tu uvolnilo místo i na Silvestr, tak si pospěšte.  Kousek od Čeladné si  můžete ještě na rychlo pronajmout  Villu 603. Vejde se do ní až 16 lidí po sedmi pokojích. Kromě veškeré vybavenosti můžete využít i venkovní koupací sud. Nalijte si  sklenku luxusního  vína z domácího vinného  sklepa, nasaďte kulichy a oslavte Štědrý den trochu netradičně.

 

O něco jižněji doporučujeme strávit Vánoce ve Vila Mia Valtice. Nenápadný malý domek z jedné strany obklopen zámeckou zdí, z druhé strany budete mít kouzelný výhled na panorama přilehlé vinice, doufejme i zasypané sněhem. Domek je velmi tradiční, proto se tu budete cítit jako doma. Večer si nachystejte Štědrovečerní večeři a usedněte k  zapálenému krbu. Naprostá idylka. Podobně pohádkové Vánoce můžete prožít i ve Vinném sklepu Tosca v malebné vesničce Nechory. Ta je celá tvořena výhradně vinnými sklepy, tak zkuste štěstí i na Štědrý den a zkuste na nějaký zaťukat. Moravská pohostinnost je neuvěřitelná, tak vás přizvou třeba i k sobě na kapra. Když  byste zůstali na ubytování, slušnou zásobu vína budete mít  nachystanou i v soukromém sklepě přímo v domku. Navíc tu můžete využít venkovní vířivku s výhledem do vinic. Zároveň obě tato místa můžete ještě rychle rezervovat na Silvestr. Apartmány Ladná má asi většina lidí spojené s létem, přeci jen komplex vypadá jako prázdninový resort někde u moře. Své kouzlo mají ale i v zimě, skvěle by vám mohly posloužit pro poklidné strávení Vánoc. Ač se zdají Apartmány Ladná jako takové party místo, jsou naopak velmi klidné a tiché. Štědrý den tu můžete strávit ve vnitřním bazénu,  v soukromé sauně nebo třeba ve vířivce. 

 

Jedinečný zážitek na Vánoce prožijete na Ještědu. Nyní už je zasypaný sněhem a pohled na zasněžené kopce je neuvěřitelný. Zvlášť pro lidi, kteří už pěknou řádku let nezažili zasněžené Vánoce. Ihned po příjezdu budete mít na pokoji nachystanou lahev prosecca pro navození atmosféry, zatímco kuchaři pro vás už budou připravovat slavností večeři. Na Štědrý den budete mít možnost zažít prohlídku celého Ještědu včetně míst, která nejsou přístupná pro veřejnost vedenou přímo ředitelem hotelu.

 

Chcete-li na Vánoce zůstat v Praze, co takhle oslavit Štědrý den přímo na Vltavě? VIPLiving Houseboat kotví poblíž Vyšehradu. Praha je v zimě plná zářících světýlek, na která budete mít z lodi ten nejhezčí výhled. Uvnitř je k dipozici plně vybavená kuchyň, obývací část a samostatná ložnice s prostornou postelí. Nic víc k pobytu nepotřebujete. Jen vy, ticho a pohupující se houseboat. Dalším místem v Praze pro vánoční pobyt a zároveň horkou novinkou v Amazing Places této zimy je Residence u Černého Orla. Jakmile vyjdete z hotelu, dáte se doprava, popojdete asi padesát metrů, jste na Karlově mostě. To je naprostá pecka! Přesto, že je hotel přímo v centru, není v žádném případě komerční a necílí jen na zisk. Naopak, je tu velmi přátelská atmosféra a vy se můžete ubytovat v útulných pokojích s masivním dubovým nábytkem s historickou tématikou. Navíc v přízemí hotelu je skvělá restaurace, kde se můžete skvěle najíst po celý den.

 

Rádi byste trávili Vánoce mimo Prahu, ale nechce se vám jezdit příliš daleko? Potom  doporučujeme v obci Obříství rodinné ubytování Na Kmíně. Najdete tu 7 pokojů s celkovou kapacitou až 25 osob, každý  je zařízen v jiném stylu. Podávají se tu báječné snídaně  s domácím chlebem a pomazánkou, teď v zimě nebude chybět ani čerstvě upečená vánočka. Druhým místem nedaleko Prahy, necelou hodinu jízdy, které by vám mohlo posloužit na Štědrý den, je Kouzelná Samota. Je ukryta mimo civilizaci, uprostřed luk a polí, takže klid zaručen. Původní zemědělská usedlost dostala díky citlivé rekonstrukci nový háv, který okouzlí snad každého hosta. Kouzelná Samota vám skvěle poslouží, jste-li větší rodina včetně dětí, rodinná pohoda tu je totiž cítit na každém kroku. 

 

V Jižních Čechách také můžete strávit, a to třeba v Bed & Bike Prachatice. Jedná se o malý hotel v historickém centru města nabízející luxusně zařízené apartmány s křišťálově svěží koupelnou a poklidnou rodinnou atmosférou. K tomu ráno dostanete čerstvé pečivo, skvělou kávu a samé zdravé  dobroty od lokálních výrobců. Navíc mají tu  ještě pár volných pokojů i na Silvestr, pokud stále nemáte plány. To samé platí o apartmánovém domě Na Špejcharu, uprostřed Třeboňska. Dříve se tu skladovalo vymlácené obilí, dnes jsou z tradičního vesnického stavení dva apartmány s veškerým komfortem. Povedlo se zachovat původní masivní prvky stavby, které jsou  doplněné o modernější kvalitní vybavení. U Vyšaty, to je roztomilé ubytování nedaleko Jindřichova Hradce. Ideální místo, pokud chcete s rodinou zažít Vánoce na jihočeském venkově. Interiér je plný milých  detailů a domácích ručně malovaných hrnečků, které vytváří jedinečnou atmosféru. Za okna můžete nalít do misky mléko pro pobíhající koťátka. Je jich tu hned několik, takže alergikům raději nedoporučujeme.  

 

Chcete-li trávit Vánoce na Slovensku, na poslední chvíli můžete ještě rezervovat Chaty Urbanove sestry, konkrétně druhou chalupu. Budete ji mít celou pro sebe, momentálně tu je už skvělá vánoční atmosféra, tak se budete cítit jako doma. Druhým volným místem je útulná horská chalupa ur, zařízená naopak v minimalistickém skandinávském stylu. Kousek od místa je lyžařský vlek. Co takhle odpolední lyžování a večer tradiční řízek s bramborovým salátem?

 

A co takhle strávit Vánoce nebo rovnou i oslavy nového roku v Kašperských Horách, v poloroubeném Pensionu Grantl. Na poslední chvíli se uvolnil zelený apartmán Vltava umístěný v podkroví se třemi ložnicemi, kam se pohodlně vejde až osm lidí. Pension je zařízen dobovými prvky 1.republiky doplněný o moderní prvky jako je televize a rychlý  internet, takže budete stále ve spojení se světem. My ale radíme na chvíli vypnout a užívat si vánoční pohody s vašimi nejbližšími. A k tomu vám dopomůže i fakt, že tu majitelé zřídili domácí lázně. Ve sklepě je umístěna finská sauna společně s chladicí kádí. Dopřát si ovšem můžete i horkou lázeň v parním sudu s výhledem do Amálina údolí. V zimní zasněžené krajině to bude teď opravdová romantika. Na Silvestr se zase zabavíte hrou kulečníku, který  budete mít přímo v pokoji.

 

SILVESTR

Běžně se silvestrovské pobyty rezervují mnohdy i rok dopředu. Zvlášť pokud se jedná o pobyt ve větší skupině lidí. Přesto se pár míst na Sivestr ještě uvolnilo a vy tak můžete prožít oslavu nového roku na kouzelném místě.

 

Maximus resort

Saunový ráj hned u brněnské přehrady si pro vás nachystal silvestrovské oslavy ve stylu Hollywoodu včetně volného vstupu do wellness a čtyřchodové slavnostní večeře. Kdo by si nechtěl v půlnoci připíjet ve vířivce za  doprovodu ohňostroje?

 

Trochu netradiční oslavu nového roku zažijete i v Olomouci, konkrétně v Long Story Short. Přesto, že se jedná o hostel, nečekejte staré palandy a zašlé matrace. Prostředí je více než moderní, čisté a neuvěřitelně útulné. Navíc mají skvělou kavárnu, kde se ráno podává čerstvé pečivo a výběrová káva, večer si zase můžete objednat drink a něco malého na zub. Teď pokud sem vyrazíte na Silvestr, budete mít jako  jedni z prvních možnost  vyzkoušení nové restaurace Long Story Short Eatery & Bakery. Myslíme, že se máte na co těšit a bude to stát za to. Jezdí sem převážně mladí lidé, tak pokud vyrazíte třeba sami, určitě tu narazíte na zajímavou partu lidí.

 

Chcete-li strávit poslední den v roce na Slovensku, rychle ještě rezervujte pobyt v Gino Park Palace. Nachystali si pro vás bohatý program včetně několika chodové večeře, jazzového koncertu, volného vstupu do wellness nebo půlnočního ohňostroje. O zábavu tu rozhodně nouze nebude.

 

Všem přejeme šťastné a veselé Vánoce a do nového roku vykročte pravou nohou.

Podobné články