Rozmazlování po česku

25. června 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

VILLA MEMORIES

Nejlepší butikový hotel v Evropě

 

Jsou místa, která stačí navštívit jednou za život a pak jsou ta, kam se chcete vracet. To druhé platí o Ville Memories. Nádherný hotýlek na Moravě uprostřed Hostýnských vrchů má totiž to, co z něj dělá srdeční záležitost - příběh. Příběh jeho majitele Martina Ditmara, někdejšího vrcholového manažera a byznysmena, který jednoho dne zkolaboval z přepracování a ocitl se v kómatu na hranici mezi životem a smrtí. Přeskupil své priority, rozhodl se vyskočit z rozetého vlaku a vybudoval hotel, který získal ocenění Nejlepší butikový hotel v Evropě v kategorii Family a ve své kategorii se dostal mezi čtyři nejlepší na světě. Při zařizování se Martin Ditmar inspiroval svými cestami po jižní Africe a spolu s architekty vytvořil kouzelné útočiště v neokoloniálním stylu. Hostům dokáže tým Villy Memories připravit piknik, zorganizovat lekci vaření nebo pozorování ptáků, uspořádat Grill Academy se špičkovým šéfkuchařem nebo je vypravit na výlet po okolí - pěšky, na kole, v autě i na koni.

 

APARTMÁNY KOCOUREK

Příjemné místo, kde se děti vyřádí a vy uklidníte pocuchané nervy

 

Luxusní hotely disponují velkým kouzlem, ale jakmile má člověk malé děti, rodinné apartmány vítězí. Protože se tu na vás nikdo nebude křivě dívat, když se vaše tříletá dcera rozhodne pořádně rozvibrovat hlasivky. A nebo jednoduše proto, že si tu můžetesami uvařit - co si budeme nalhávat, navštěva restaurace s batoletem v zádech je záležitost pro masochisty. Majitelé Apartmánu Kocourek, Jitka a Víťa Vítkovičovi, mají sami malé děti, a tak moc dobře vědí, co nejmenší potřebuji - pořádné hřiště, trampolínu a bazén. A také vědi, co ocení dospělí, teď  mám na mysli zdejší báječnou domácí medovinu a fantastické muffiny. Celá rodina si pak zamiluje pokojíčky zařízene tak krásně, že se vám nebude chtít ven. Interiéry mají mile starosvětskou atmosféru, ovšem s příjemným moderním nádechem, třeba klasický váleček na stěnách je použit v cool kombinaci šedé s vínovou. Skvělý nápad! V okolí je spousta možností, kam si udělat výlet, můžete se třeba jen tak toulat okolními lesy nebo s dětmi zajet do ZOO Jihlava.

 

AUGUSTINIÁNSKÝ DŮM

Oáza klidu, kde zapomenete na čas a starosti

 

Chcete-li poznat lázeňské městečko Luhačovice, ochuttnat Vincentku a prohlédnout si malebnou architekturu Dušana Jurkoviče rozhodně to udělejte ještě předtím, než se ubytujete v Augustiniánském domě. Pak už totiž nebudete chtít tenhle krásný hotel v roku 1902 opustit. Ráno vás přirozeně vzbudí ptačí orchestr, který bydlí v okolním lese, a po skvělé snídani se můžete vydat třeba do zdejší Zahrada šesti smyslů. Odysea začíná meditačním altánem a vede přes relaxační stezku, kolem luceren s vůněmi bylinek až do jurty, kde nemůžete jinak než odpočívat. Pokud se budete chtít zklidnit ještě více, doporučuji se přemístit do wellness oblasti, z velkého výběru saun a masáží v krásném prostředí se vám rozzáří oči štěstím! A samozřejmě nesmím zapomenout ani na výtečnou kuchyni a tříchodové menu v restauraci s poetickým názvem Symfonie. Až pak budete večer usínat, můžete si představovat, jak tu před 97 lety skládal Leoš Janáček Lyšku Bystroušku. 

 

HOTEL PREZIDENT

Lázeňské povalování na vysoké noze

 

Do hotelu v samém srdci Karlových Varů jsme se s kolegyní Irenkou vydaly ve chvíli, dy jsme obě mely za sebou pracovně náročné období, navrch rozbolavěná těla a nulovou energii. Tenhle původně rodinný hotel byl založen uznávanou balneoložkou MUDr. Miladou Sárovou, která léčila mimo jiné Václava Havla či Michaila SErgejeviče Gorbačova. Prezident nabízí nepřeberné množství léčebných, wellness a beauty procedur. My zkusily zdejší specialitu floating, telný slaný bazén se salinitou z Mrtvého moře, doprovázený audiovizuálními efekty, který okamžitě navodí stav beztíže a je dokonalým antistresovým balzámem pro tělo i duši. Další z léčebných metod, co jsme podstoupily, byla oxygenoterapi zásobující tkáně kyslíkem, omlazující organismus a napomáhající odbourávání bolestí hlavy a depresí. Fungovalo to! Po třech dnech strávených absolvováním nejrůznějších procedur a usrkáváním lečivých minerálních pramenů jsme odjížděly plné energie a s pokožkou hebkou jako miminko.

 

PANSTVÍ DLOUHÁ LHOTA

Pro všechny, co toužili po životě na zámku

 

Panství Dlouhá lhota je místo jako stvořené pro romantický prodloužený víkend s partnerem. Dobře sehraný personál vám splní všechna přání, od snídaně do postele přes vyžehlení róby na slavnost nebo svatbu v zámeckém parku. Nejen že se zde cítíte jano na zámku, ale navíc na Panství v okolí najdete zábavu za každého počasí. Pokud je krásně, mlžete vyrazit na výlet do nedaleké Příbrami a navštívit poutní místo Svatá Hora. Kousek od Dlouhé Lhoty leží zámek Dobříš, známý z mnoha filmů, a také Památník Karla Čapka ve Staré Huti. Pokud zrovna není počasí na vaší straně (což byl náš případ), nezbude vám než se naložit do zdejšího wellness. Místní bylinková a finská sauna, turecká parní lázeň, venkovní vířivka na střeše a vyhřívaný bazén vám špatnou náladu z nepřízněpočasí spolehlivězaženou. A pak si můžete zajít do restaurace Konírna, kde můžete ochutnat třeba tradiční příbramskou uhlířinu.

 

COGNAC& PENSION HADRY

Místo nabízející kombinaci příjemné rodinné atmosféry, skvělých koňaků a vín

 

Díky své práci i touze po cestování jsem navštívila řadu hotelů a penzionů. S jejich přibývajícím počtem nahradila touhu po počtu hvězdiček výjimečnost a nápaditost. Zkrátka to něco, proč si místo zapamatujete a chcete se vrátit. A přesně takový je Penzion Hardy ve Vaticích. Neoplýváprvoplánovým luxusem, přesto zde vše funguje do posledního detailu, nenápadně, jaksi samozřejmě. Pobyt začnete sklenkou vína, a pokud budete chtít, můžete v tomto opojení zůstat aý do konce pobytu. hotům je tu totiž k dispozici nejen Třináctá komnata plná lokálních dobrot a vína, ale především koňaková galerie. Představte si hodně koňaku, a pak vše zdvojnásobte - přesně tak to tu vypadá! Přestože se to tady hodně točí kolem hroznů, spokojené budou i rodiny s dětmi. Můžete si zahrát hotbálek na uzavřené zahradě, rozdat si mač v ping-pongu nebo půjčit kola a vyrazit do lednicko-valtického areálu. A pokud vám během sportování vyschne v krku, nechte si odemknout zmíněnou třináctou komnatu.

 

ANGUS FARM

 Vytříbená kuchyně se stylovým ubytováním, co víc si přát?

 

Od dob, co máme fenku Beru, hledáme zásadně ,,dog friendly''ubytování. Vydali jsme se proto da Angus Farm, kde mají zvířata rádi - a rozhodně nejen na talíři. Jak název napovídá, Angus Farm je rájem steaků. Nejsem žádný velký masožrvec, ale musím přiznat, že tady jsem jedla ten nejlepší tatarák v životě! Domů jsme si vezli voňavé suvenýry v podobě špekáčků a párků, které si na Angus Farm sami vyrávějí. Ale užili jsme si nejen v restauraci, nad ní je penzion s malebnými pokojíčky ve venkovském stylu. Všude to voní levandulí a ráno vás místo budíku vzbudí kokrhání kohouta. Taky si tu můžete půjčit stylová retro kola s velkým košem, do kterého vám v restauraci připraví spoutu dobrot, a vy si tak můžete během výletu užít piknik. Pokud chcete na výlet, doporučuji zajet autem na zámek Blatná nebo navštívit zámek Kozel.

 

BOŽÍ OKO

Venkovská idylka s puncem luxusu

 

Mezi kostelíkem a starým stromem, uprstřed tajných lesů a mlčenlivých rybníků leží brána do ráje, do oázy pohody, klidu a míru. Zvenku vás stavení Boží oko uchvátí starobylou architekturou selského baroka, působí jako vystřižené z obrázků Josefa Lady. Za branou vás pak dostanou luxusní interiéry pokojů s poetickými názvy jako Konvalinka, Kopretina nebo Pivoňka. Nechybí ani příjemný wellness, užívat si můžete třeba ve vířivce s výhledem do zahrady, ve finské sauně nebo v bylinné parní lázni. Rozmazlit můžete nejen tělo, ale i chuťové pohárky, ve zdejší restauraci mají vše čerstvé a v prvotřídní kvalitě. Nabízejí ryby z okolí, biovajíčka ze sousedovy farmy, maso od řezníka a pečivo z blízkého pekařství. Co podniknout, až vás lenošení přestane bavit? Možností je spousta, na výlet si můžete zajet třeba na majestátní neogotický zámek Hluboká nad Vltavou, nedaleko jsou i Holašovice, malebná jihočeská vesnička, která byla díky své jedinečnosti zapsána na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

 

BOHEMIAN COTTAGE

Rodinná atmosféra kousek od hranic

 

,,Všechno, co vidíte okolo, je české výroby: porcelán, sklo, nábytek. Přírodní kosmetiku pro sebe i hosty si vyrábíme sami,''říká nám majitel Aleš v prostorné kuchyni u masivního dřevěného stolu, zatímco na stole na nás čeká čerstvě upečený borůvkový koláč od babičky Ireny a čaj v překrásných malovaných hrnečcích. Zařízení je tu jednoduché a funkční, ale každých pár kroků narazíte na krásný detail, který musíte obdivovat. Třeba snítky proutí ozdobené mašličkami, kytici ve váze a další ozdoby z přírodních materiálů. Majitel Aleš je teké profesionální průvodce po národním parku, a tak nám hned zakresluje do mapy okruh na zítřejší den. Nemůžeme samozřejmě vynechat ,, Pražský hrad''Českého Švýcarska - Pravčickou bránu - nebo výlet do sousedního Německa na úžasně romantickou zříceninu hradu Oybin. Jestli milujete  nerušený odpočinek uprostřed přírody, ekologie pro vás není cizí slovo a potrpíte si na téměř rodinné vztahy s hostiteli, tady jste na správném místě.

 

NOVÝ RYBNÍK

Ráj (nejen) pro pejskaře

 

Jelikož máme posledních pár měsíců v rodině čtyřnohý přírustek, na dovolenkovou destinaci máme poněkud jiná kritéria než dříve. Do penzionu NOvý rybník, jen pár minut od zámku Dobříš, ale přitom v klidné oblasti Brd, mají pejskaři vstup povolen. Ačkoli dohlédnete na několikaproudovou dálnici, v areálu je božský klid. A jako majitelé pejska jsme rozhodně ocenili ochotu personálu přinést misku s vodou, stejně jako pár plátků libové šunky. Co tu podniknout? V penzionu vznikl pivovar Energon, kde se vaří nefiltrované a nepasterizované pivo Baštýř. Můžete se objednat i na prohlídku včetnš výkladu a degustace aktuálně nabízeného sortimentu piva. Přímo za penzionem se nachází les a polní cesty, které jsme pro naše osmiměsíční hyperaktivní štěně opravdu ocenili. A kam se vydat na výlet? Třeba do Příbrami na zámek nebo pěší túru pro Svatojakubské cestě, kolem přírodní rezervace Kuchyňka až na rozhlednu Studený vrch. Vůbec celá oblast Brd je skvělým místem pro celodenní turistiku a cyklistiku.

 

Celý článek najdete zde.

Podobné články