PENZION KILIÁN: UBYTOVÁNÍ PŘÍMO V SRDCI ŠUMAVY

29. září 2016
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Šumava je jedno z míst naší země, které Vás uchvátí a s láskou se sem budete vracet. Z Penzionu Kilián máte krásná místa doslova na dosah ruky, přímo z pokoje se můžete kochat výhledem do okolních strání. I sem se náš tým přijel podívat, tentokrát Julie s Honzou, kteří jsou milovníci přírody a cestují s pejskem.

 

Už cestou jsme se kochali krásným okolím. Husté lesy plné mechu, ranní slunce procházející mezi kmeny, to doslova bere dech..

 

Při příjezdu nás mile překvapilo, že penzionek stojí na okraji velké travnaté stráně. Hned jsme věděli, že nás tu čeká pohoda a klid.

 

Ubytovali jsme se v apartmánu Perník. Co nás na první pohled zaujalo? Rozhodně čistý design a velká rohová okna, která propojovala kuchyň i obývák přímo s loukou.

 

Velmi si to v průběhu pobytu pochvaloval i náš čtyřnohý přítel:) Na výletě trávíme většinu času venku, takže vybalit a rychle se porozhlédnout! 

 

Blízkým a opravdu úchvatným cílem je Jezerní slať. Od apartmánu je to jen 4 minuty autem, šlo by to nejspíš i pěšky, ale po hlavních silnicích. Než jsme tam ovšem dojeli, zaujaly nás cestou ohrady s kravkami. Krav je na okolních kopcích opravdu hojně. Mají se královsky - výhledy na krajinu, všude dostatek jídla, takže stačí jen ležet a přežvykovat, tak snad v příštím životě :)

 

Konečně Jezerní slať! Zastavit s autem jde pár set metrů od slati na malém parkovišti. K rašeliništi vede cesta přes les dále pak po typickém dřevěném mostku.

 

Všude kolem borůvky, brusinky, mladé břízky, borovice, houština..

 

A na konci na vás čeká pohádkový výhled, kde zapomenete na všechny starosti.  Zkrátka jen koukáte s otevřenou pusou do dáli.

 

Před mostkem po pravé straně najdete dřevěnou rozhlednu, ze které pokud počasí dovolí, je krásný výhled na západ slunce. Je to jak stvořené pro zamilovanou dvojici

 

Není to náš první výlet na Šumavu, přesto se na tuto slať vždycky jedeme podívat, což mi připomíná, že 10 minut autem od penzionu je další pro nás nostalgické místo Modrava. Vůbec první výlet jsme podnikli právě sem a před rokem jsme se tady dokonce zasnoubili:)

 

Modravou protéká Roklanský potok . Podél něho vede stezka. Vypadá to tu jako taková malá Kanada. Náš oblíbený okruh vede právě tudy po fialové stezce, na rozcestí do kopce nahoru (v půlce kopce proběhli naše zásnuby), tudy dojdete až k Tříjezerní slati. Okruh není příliš náročný a v Modravě je možnost zastavit se v restauraci třeba na borůvkové knedlíky, takže ideální i pro rodinku s dětmi.

 

Po dni na čerstvém vzduchu, unavení chůzí a okouzlení přírodou se už těšíme zpátky na apartmán.

 

Pokoj je krásně vyhřátý, i když už je venku chladněji. Při pohledu na louku plnou bylinek mi to nedalo - připravila jsem nám malý čajový dýchánek.. Je kouzelné popíjet čaj z bylinek, co rostou přímo před vámi.

 

Ještě si dáme dýňovou polévku a už spadneme do peřin.

 

Co bychom ještě chtěli vyzkoušet a nestihli jsme? Saunu! Tak snad příště:)

Julie a Honza

Podobné články