Nejkouzelnější místa Amazing Places & Kouzelná místa v ČR roku 2016!

28. ledna 2017
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Začneme hned tím nejvyšším oceněním, a to vyhlášením Absolutního vítěze AP 2016 Penzionu Zikmundov. Naše kolegyně Michelle o Zikmundovu mimo jiné napsala : “ Někteří hosté, kteří přijedou na Zikmundov, jsou překvapení. Není tu recepce, pokoje nemají čísla, nejsou tu žádná daná pravidla, snídaně ani večeře nemají přesně ohraničený čas a v restauraci není jídelní lístek. Přesto se o vás od rána do večera stará skvělý personál a kdykoliv si řeknete, dostanete fantastické jídlo nebo víno.”  Penzion Zikmundov se stal fenoménem českého onlinového světa a my jsme rádi, že svou malou účastí jsme tomu pomohli i my.

 

Není hotel jako hotel …

Zaslouženými vítězi v této prestižní kategorii Hotely a držiteli zlatých pečetí se v roce 2016 staly: nově otevřený půvabný hotel ve stylu provence Mlýn Dänemark u Kutné Hory. Druhým rovnoceným vítězem je rovněž novinka loňského roku, pražský hotel Dancing House, který vyplňuje dvě patra světoznámého Tančícího domu na pražském nábřeží. Za třetím vítězem se  přesuneme na Moravu, až ke slovenským hranicím, do nádherného lázeňského města Luhačovice, kde můžeme navštívit jeden z nejkrásnějších hotelů u nás, Augustiniánský dům.

 

Vše, co má pět hvězdiček a pro nás často i více …

U nás jsou vlastně všichni vítězové, všechna kouzelná místa, která v průběhu roku představujeme na našich webových stránkách a na našich sociálních sítích jsou něčím výjimečná. Bohužel, bohudík jsme se rozhodli i z těchto výjimečných vybrat v každém roce tři, čtyři vítěze, kteří jsou ještě o něco málo výjimečnější a kouzelnější, než ti ostatní. Na kolik jsme vybrali správně a spravedlivě, necháme již na vás a na našich partnerech  v AP. Chateau Mcely s pohádkovou atmosférou, pětihvězdičkový luxusní hotel s neobyčejnou a proslulou restaurací Piano Nobile a skvělým konceptem a servisem pro své hosty, je jedním ze tří vítězů kategorie Upper Class 2016. Celosvětový vítěz v prestižním Tripadvisoru, pražský romantický boutique hotel U Zlaté Studně  je zcela poprávu mezi našimi vítězi a oceněnými zlatou pečetí Amazing Places 2016. Třetí oceněný se neskromně schovává ve městě nejznámějšího českého filmového festivalu. Quisisana Palace je malý boutique hotel o 22 pokojích a apartmánech, kterému to moc sluší, a který se v Karlových Varech naprosto vymyká. Jsme hrdí, že všichni vítězové jsou součástí našeho ambiciózního projektu AP.

 

 

Hupky šupky do chaloupky …

Bez velkého překvapení se jedná o nesledovanější kategorii, která přinesla za rok 2016 tyto vítěze: Šípková chalupa, jež spadá do “stáje” Chalupy Roubal. Pokud se někomu zalíbí natolik, umějí Roubalovi stejnou či podobnou na vaše přání postavit jen a jen pro vás. Na Valašsku pro změnu najdeme dalšího vítěze, nádherné Chalupy U PařízkůDoporučujeme navštívit stránky všech našich partnerů AP a při prohlížení krásných fotografií se nechat jimi inspirovat. Námi  oceněnou a velmi navštěvovanou chalupou je kouzelná WellnessroubenkaPoslednímvítězem je chata Vlčí doupě, jež se schovává na polosamotě v beskydských lesích a nabízí pro své hosty víc než jen komfort.

 

Tam, kam se nejvíc po Čechách jezdí, jsou penziony …

Na pomezí Čech a Moravy s nádherným výhledem na lesy a louky se vítězem v kategorii Penziony 2016 stal Penzion Na Bělisku, kde vás, jako ve většině našich míst, přivítají starostliví a milí majitelé. V Národním parku České Švýcarsko je tím kouzelným a pohádkovým místem Penzion Na Stodolci s vyhlášenou restaurací stejného jména. Třetím vítězem, o kterém jsme se rozepsali hned v úvodu tohoto článku je námi nejvíc oceňovaný Penzion Zikmundov.

 

Co je malé, to je hezké - malé penziony a apartmány

Oceněným a jedním z vítězů této kategorie AP 2016 jsou Apartmány Kocourek, kouzelné místo na Vysočině, které si vysnili sami majitelé (jestli uhádnete jejich jméno:-) , o kterém teď sní ti z vás, kteří tam byli nebo se tam teprve chystají. To samé se dá říci i o Apartmánech Červený Dvůr u Českého Krumlova, kde majitelé neustále už tak výjimečné místo zvelebují. Kouzelný a na naše poměry zvláštní je i jejich nedaleký malý depandance dřevěnice bez elektřiny a vody, kde můžete romanticky zavzpomínat na doby dávno minulé. Dalším vítězem je i známý neobyčejný Krumlovský mlýn, kde jsou pro vás připraveny dva nádherné romantické apartmány. Krumlovský mlýn se stal i Absolutním vítězem AP v roce2015! Vítězem se letos podruhé stal i Penzion Za Mlýnem, kterému mezitím přibyla třetí světnice a určitě i mnoho zvířátek. 

 

Když láska prochází žaludkem aneb  oceňujeme výjimečné restaurace …

Bistrot de Papa byla jednoznačná volba a zasloužený vítěz AP v kategorii restaurace 2016. Je to místo, které vás prostě musí oslovit.Manželé Rémi a Eva Decroix vytvořili uprostřed Vysočiny úžasný nenápadný koncept francouzské kuchyně. Druhým vítězem nikoli v pořadí se zcela zaslouženě stala Café Fara, fenomén a velký inspirátor pro všechny ostatní, kteří se “o něco” snaží. Jejich rajčatové a bylinkové pole je takové malé sci-fi. Jak jsme loni prožili Kravsky dobrý víkend se můžete dočíst na našem webu v Novinkách, ale prozradíme, že tato restaurace Angusfarm, jež je zároveň penzionem, od nás získala  zcela poprávu zlatou pečeť pro vítěze této kategorie.

 

Čím jsme starší, tím více o sebe potřebujeme pečovat - třivítězové v kategorii Spa …

Záměrně se nezaměřujeme  na velké lázeňské objekty. Baví nás hledat a nacházet malé wellness a spa, která rok, co rok přibývají, což je pro nás, kteří hledáme klid, pohodu, relax, určitě dobrá zpráva. Vítězem Spa a wellness za rok 2016 jsou: Hotel Prezident v Karlových Varech, Hotel Miura na Čeladné a Hotel Sladovna v Černé Hoře.

Poprvé jsme předali i jednu speciální cenu a to do Českých Budějovic, kde vyhrála Villa resort Dlouhá louka zlatou pečeť 2016 za Nejkrásnější prázdninový rezort v ČR. Apropó pro nás asi nejzajímavější nově otevřený projekt loňského roku.

 

Pokud jste dočetli až sem, což opravdu oceňujeme, tak od nás rovněž všichni  získáváte zlatou pečeť, a to za velkou trpělivost. Všem, kteří nás sledujete tímto vzkazujeme, že to příští ocenění už bude včetně fanfár, mediálních gest a hvězdného galavečera s tím, že si necháme i ten cit a srdíčko pro všechna kouzelná místa u nás … :-) 

 

Petr Kotík, Jana Olšovská, Týna Vrančičová, Tomáš Mertlík 

Podobné články