Máme nové webové stránky!

21. září 2021
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Po více než roce máme velkou radost, že můžeme veřejnosti představit nový web. Hlavním cílem bylo zlepšení uživatelské přívětivosti a také, úplně poprvé, zjištění dostupnosti kouzelných míst. Největší novinkou je pak rezervační systém. Ten budete moci využívat online přímo na našem webu tak, jak to znáte z jiných ubytovacích serverů. U míst, kde nenajdete možnost rezervace, můžete využít klasickou poptávku termínů jako doposud.

„Přirozený a očekávaný vývoj. Přesně to pro mě start rezervačního systému znamená. Amazing Places dospěly a uživatelsky příjemné online prostředí už není pouze ve znamení zrychleného vyhledání, které nový optimalizovaný web klientům přináší, ale i v jeho plnohodnotném propojení s možností okamžité rezervace,“ komentuje investici do rozvoje Petr Kotík, zakladatel projektu Amazing Places.

Nový web má samozřejmě ještě nějaké mouchy, ale každý den se je snažíme vychytávat. Stejně intenzivně pracujeme na napojování ubytovacích zařízení do rezervačního systému. To je bohužel proces, který nám ještě nějakou chvíli zabere. Dnes máme napojeno přes 60 míst a dalších 100 bychom rádi stihli do jednoho měsíce.  

Autorem podoby webu AmazingPlaces.cz je designer pražského kreativního studia Molekula Jan Kolář, který je autorem firemní identity už od samého začátku. „Když jsme vytvářeli novou identitu pro Amazing Places, soustředili jsme se na to, aby byla sama o sobě výrazná, a přesto umožňovala vyniknout jednotlivým místům. Tento balanc se samozřejmě promítl do celkové stavby webu, který je více magazínem a méně klasickou stránkou,” vysvětluje celkové vizuální pojetí jeho autor Jan Kolář.

 

Výraznou typografii doplňuje množství volného prostoru a čistý design, aby vynikl obsah a návštěvník se na webu snadno orientoval. „Výsledkem je vizuálně bohatý a přehledný prostor, který umožňuje ponořit se do hledání toho pravého místa, nasát jeho jedinečnou atmosféru a nechat se unášet na vlně inspirace bez ohledu na to, jestli použijete telefon nebo notebook,“ shrnuje celkové vizuální pojetí Jan.

Za vývojem stojí tým české společnosti Mevris Group, která provozuje i významný hotelový systém Better Hotel. „Rezervační portál pro Amazing Places byl pro nás zatím největší výzvou, v níž jsme mohli naplno využít našich zkušeností s vývojem rezervačních systémů. Kromě online rezervací nabízí systém také klientskou zónu s možností ukládání oblíbených míst, kreditový systém s digitalizací pobytových voucherů, objednání pojištění proti stornu a mnoho dalšího. Výsledkem dvouleté práce je rezervační portál, který si klade jediný cíl; zjednodušit lidem cestu do kouzelných míst. Z portálu máme velkou radost a věříme, že stejnou radost přinese i svým uživatelům u nás i v zahraničí,“ říká Martin Blažek, zakladatel společnosti Mevris Group.

Budeme rádi za všechny vaše podněty, nápady a připomínky. Ty nám můžete zasílat na support@amazingplaces.cz. Amazing Places tady byl a je jen díky vám a my jsme za to nesmírně vděční. Bez vás by to nešlo. Doufáme, že nový web s rezervačním systémem a dalšími vychytávkami se vám bude líbit. 

Díky za vaši trpělivost a podporu!

Tým Amazing Places

Podobné články