Malý český Kitzbühel

20. prosince 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Pokud milujete Krkonoše, ale vadí vám zástupy turistů ve Špindlu, jeďte do Horní Malé Úpy. Malebná krkonošská vesnička, která je jen pár kilometrů od Sněžky, vám učaruje. Hned pod nejvýše položenou sjezdovkou v České republice leží navenek tradiční krkonošská chata Hradečanka.

 

Uvnitř si ale budete připadat jako v elegantním alpském chaletu. Moderní design ctí horský styl, všude masivní dřevo a kožešiny, pokojíčky jsou světlé a útulné. Z horních apartmánů pak budete mít výhled přímo na sjezdovku, která je hned za chatou. Tam najdete také nově otevřený skibar Mammut. Ideální místo pro kontrolování sněhových podmínek s proseccem v jedné ruce a skvělým sendvičem v druhé.

 

Pokud máte rádi italskou kuchyni, nemá smysl vymýšlet, kam zajít na jídlo. Lepšího šéfkuchaře v Krkonoších nenajdete. V Hradečance totiž vaří Alessandro - Ital, který vařil i v michelinské restauraci. Dělá skvělou pizzu, poctivé těstoviny i šťavnaté steaky a k přípravě pokrmů používá lokální suroviny a speciality přímo od italských dodavatelů.

 

Chatu Hradečanku a další tipy na zimní dovolenou najdete v lednovém čísle Harper's Bazaaru zde.

Pokud vás zajímají další informace a detaily z Hradečanky, například kam se v okolí vydat na výlet nebo co v Hradečance ještě najdete, můžete si přečíst celý článek online zde.

Podobné články