Když milujete outdoor

3. září 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

DOBČICKÉ RYBNÍČKY

 

Dobčické rybníčky nedaleko Českých Budějovic, to je nevšední ubytování ve dvou dřevěných chatkách na vodní hladině nebo ve stromové chatičce, jež je vynesena do výšky čtyř metrů napůl nad zemí a napůl nad vodou. To je něco pro děti! Chatičky jsou bez elektřiny, k vytápění a ohřevu vody slouží kamna a jsou vybaveny solárními lampami a lucerničkami. Voda se čerpá přímo z rybníků a ta pitná je zajištěna v kanystrech. Snídani vám dovezou v piknikovém koši. Hned po snídani můžete vyrazit na cyklovýlet, třeba do dva kilometry vzdálených Holašovic, vesničky zapsané mezi památkami UNESCO.

 

CHATA V LESE

 

Pokud máte někdy nutkání vyrazit někam, kde dávají lišky dobrou noc, tak zamiřte do Chaty v lese. Jak název napovídá, je postavená u lesa, na břehu rybníka v jižních Čechách. Zatímco děti budou pobíhat za chatkou, vy si můžete v klidu, nenalíčené a v teplákách vychutnat kávu s výhledem na vodní hladinu. Na výlet je ideální nedaleký Jindřichův Hradec. Zařiďte si prohlídkovou trasu na zámku, vystoupejte na vyhlídkovou věž nebo vyzkoušejte s dětmi místní cukrárny. K večeři si můžete něco sami ugrilo- vat při západu slunce na terase. Pokud budete mít s sebou repelent, tak vás opravdu při pobytu nebude nic vyrušovat. I když to vypadá, že jste na kraji světa, v chatě nechybí koupelna se sprchou a toaletními potřebami. Pokud máte rádi teplo, můžete si zatopit v malých kamnech – dřevo tu budete mít připravené.

 

PORT X

 

Tento unikátní hausbót kotví nyní v pražských Holešovicích a hostům, kteří se na něm ubytují, nabízí apartmán pro čtyři o rozloze 150 metrů čtverečeních. V ložnici najdete postel z přírodních materiálů v king size velikosti, další dva hosté se vyspí na rozkládacím lůžku. Kuchyň je plně vybavená, obývací pokoj prostorný a k tomu krásná venkovní terasa. Hosty ale nejvíc potěší příjemnost celého interiéru, vše je ve dřevě, v přiÍjemných barvách, čisté, útulné. Hladinu Vltavy můžete sledovat velkými okny anebo přímo z terasy. Hodí se také na pořádání oslav.

 

MALEŠOV CAMP

 

Našli jsme pro vás kemp, který si za- milují i největší odpůrci stanování. Kousek od Kutné Hory, v zahradě na břehu rybníka pod středověkou tvrzí, najdete komfortní kemp s osmi stany – ke každému obdržíte i klíč od truhly, kam si můžete uschovat cennosti. Do stanu se pohodlně vejdete až ve čtyřech lidech. Sloužit vám k tomu bude manželská postel a dvě samostatná lůžka. Je to až neuvěřitelné, jak jsou stany nadstandardně zařízené. Najdete v nich i soukromou koupelnu se sprchovým koutem s teplou vodou, umyvadlem a toaletou. Součástí kempu je také originální středověká krčma a přímo v kempu mají i vonné bylinné lázně. A děti budou nadšené z únikové hry inspirované počítačovou hrou Kingdom Come: Deliverance. Nebo si rezervujte exkurzi v místním pivovaru, aby si přišly na své i vaše mužné polovičky.

 

Celý článek si můžete přečíst zde.

Podobné články