Kam vyrazit na Silvestra

6. listopadu 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

PENZIONY & HOTELY

 

Na tomhle místě se ani v zimě nudit nebudete. V okolí Kolovny je celá řada možností, jak strávit den. Pokud zrovna nebudete lyžovat na přilehlých sjezdovkách, tak si můžete udělat krásný výlet na nedalekou chatu Návrší nebo se vydat Králický Sněžník. Za špatného počasí je pak možné si zajet do termálního parku ve Velkých Losinách. Kolovna má osm jedno až osmilůžkových pokojů, které jsou všechny velmi moderně a útulně vybaveny. Stejně tak jako celý penzion jsou i pokoje až neuvěřitelně čisté a provoněné.

 

Penzion Na Bělisku, který najdete v Poličce na Vysočině, je další z kouzelných míst, kde můžete letošního Silvestra strávit. Toto historické stavení ze 17. století přestavěli na malebný penzion manželé Hrudovi. Vybrat si můžete z pěti pokojů a dvou apartmánů. Pokoje jsou zařízené čistě, jednoduše, romanticky. Hosté penzionu mají k dispozici restauraci, salonek s kulečníkem, dětský koutek a kuchyňku.

 

Hostely bývají místa, kde se lidí scházejí, potkávají, seznamují - jednoduše netráví čas anonymně zavřeni ve svých pokojích. A to dělá z Long Story Short na Silvestra ideální místo. K dispozici tu jsou 3 soukromé dvoulůžkové pokoje a potom pokoje pro 4, 6, 8 nebo 10 lidí, které si můžete rezervovat celé, nebo si naopak vybrat jen jednu postel a sdílet pokoj i koupelnu s ostatními cestovateli za velmi milé ceny. V Olomouci pak můžete prožít krásných pár dní jako kavárenští povaleči a gurmáni, nebo naopak navštívit nespočet památek, které město nabízí.

 

Silvestr na zámku? I to vám můžeme splnit - poslední dny letošního roku můžete totiž strávit také na Panství Dlouhá Lhota. Skvělá restaurace, bazén a wellness, to všechno vám bude k dispozici. Hlavní budova nabízí zámecké ubytování v tradičně zařízených pokojích, příznivci moderny se pak mohou ubytovat v prostorách Konírny. Ve wellness centru je k dispozici klasická finská sauna, bylinková sauna s nižší teplotou nebo turecká parní sauna s až stoprocentní vlhkostí. Samozřejmostí je vířivka a lehátka pro odpočinek. 

 

Prosecco Residence Marko

 

V Residenci Marko si odpočinou i ti nejnáročnější hosté. Najdete zde vše na jednom místě od ubytování, špičkové restaurace, kde vám šéfkuchař připraví speciality z lokálních surovin, až po vinný sklípek. Všechny pokoje v residenci jsou dvoulůžkové s možností přistýlky. Vybrat si můžete klasický dvoulůžkový pokoj, pokoj s terasou, prostorný apartmán s obývacím pokojem a kuchyní nebo novomanželský apartmán se dvěma terasami. Hostům je k dispozici také wellness s krytým bazénem a dvěma vířivkami.

 

Čtyři pokoje, každý jiný a jinak velký, snídaně tu nemají přesně určený čas, záleží na každém hostu, kdy rád snídá - tak to je butikový hotel Mezi Plůtky. Místní pokoje jsou lehce inspirované severskou architekturou, ve velikostech 36 - 75 m2. Jejich součástí je prosklený sprchový kout, samostatně stojící umyvadlo jako solitér. Televizi tady nehledejte - klid je slovo, které asi nejvíce charakterizuje Mezi Plůtky, a tak i Silvestr tu bude spíše pro ty, kteří netouží po bujarých oslavách.

 

Na tomto kouzelném místě nedaleko Prahy preferují na Silvestra pobyt jedné velké skupiny. Takže pokud vás je více - maximálně 25, tak vyražte sem. Tenhle skrytý poklad najdete v obci Obříství kousek od soutoku Labe s Vltavou. Každý z místních pokojů je zařízen v určitém stylu a plný vkusných detailů. Nejprostornější je Nebeský “svatební” Apartmán, kde budete nadšeni především velkorysou koupelnou nejen se sprchovým koutem, ale také krásnou vanou. V rámci ubytování dostanete výtečné snídaně s domácím chlebem nebo třeba čerstvou pomazánkou. 

 

Na Kraji Lesa

 

Být na Silvestra uprostřed valašských kopců, kde v zimě můžete vyrazit běžky nebo na sjezdovku, kterou máte coby kamenem dohodil? Tak přesně tohle se vám může splnit v rodinném penzionu Na kraji lesa. Tohle kouzelné místo najdete mezi duby a buky kousek od Valašského Meziříčí. Penzion je spojen s moderní restaurací, kde vaří a pečou z lokálních surovin. Vybírat můžete z dvoulůžkových pokojů nebo čtyřlůžkových apartmánů s vlastním kuchyňkou. Všechny pokoje mají samostatnou koupelnu se sprchovým koutem. 

 

Co takhle strávit Silvestra jen ve dvou v malém hotýlku v historickém centru Prachatic? Představte si poklidnou rodinnou atmosféru a tichou noc strávenou na pohodlné posteli. K tomu dostanete ke snídani čerstvé pečivo, skvělou kávu, čaj a zdravé potraviny od lokálních výrobců. Přesně to nabízí Bed & Bike, kde mají dva dvoulůžkové pokoje a jeden mezonetový apartmán pro čtyři osoby s plně vybaveným kuchyňským koutem. Mimo snídaně není v hotelu možné stravování, ale pokud budete chtít, personál vám obstará rezervaci v jedné z jejich spřátelené restauraci.

 

APARTMÁNY

 

Pokud sháníte místo pro menší skupinku, tak vyražte do apartmánů Na Špejcharu do vesničky Stříbřec na Třeboňsku. Mají tu dva apartmány, do kterých se vejde až 14 lidí. Každý apartmán disponuje dvěma ložnicemi, v přízemí pak obývací pokoj, jídelní kout a kompletně vybavená kuchyň. A proč Na Špejcharu? Dříve se tu totiž skladovalo vymlácené obilí a současní majitelé z tradičního vesnického stavení vybudovali tohle kouzelné místo, kde svým hostům poskytují dokonalé ubytování. Povedlo se jim zachovat původní masivní prvky stavby a doplnili je kvalitním vybavením tak, aby vytvořili stylové prostředí vesnických chalup. Věříme, že si to tu také zamilujete.

 

Romantický Silvestr ve dvou? Přesně to vás čeká v Krumlovském mlýně, kde je možné se ubytovat ve dvou apartmánech, které nabízejí výhled z oken na řeku Vltavu, mlýnský náhon i na českokrumlovský zámek. Apartmánům dominují originální zavěšená letiště s velkými knihovnami vybavenými klasikou české i zahraniční literatury. Samozřejmostí obou apartmánů je plně vybavená kuchyňská linka s lednicí, myčkou nádobí, sklokeramickou deskou a dalšími potřebnými elektrospotřebiči.

 

Pokud byste chtěli strávit poslední noc v roce na Moravě, tak doporučujeme malý útulný domeček ve Valticích - Vila Mia. Z jedné strany je dům obklopen zámeckou zdí, z druhé strany se budete dívat na panorama přilehlé vinice. V přízemí domku se nachází plně vybavená kuchyň s jídelnou, obývací pokoj a koupelna se sprchovým koutem a WC. V horním patře najdete ložnice s manželskou postelí, obývací pokoj s TV a soukromou knihovnou. Ti, kteří dávají přednost odpočinku a lenošení, se tak mohou schoulit se ke krbu se sklenkou vína a začíst se do dobré knihy. 

 

I další místo je na Moravě a i když tento domeček na první pohled vypadá jako klasická řadovka, v mnohém vás překvapí. Jeho interiér je vyladěn do posledních detailů a místní sklípek je naprosto úžasný, takže o dostatek tekutin tu bude rozhodně postaráno. V prvním patře domku se pohodlně vyspí dva lidé v soukromé ložnici s manželskou postelí a v podkroví se poté vyspí další čtyři hosté. V přízemí vám je k dispozici menší společenská místnost s prostorným stolem a plně zařízeným kuchyňským koutem, kde se provádí i degustace.

 

Pro ty, co by rádi vyrazili na Silvestra i s ratolestmi, není lepší místo než Babyhouse v Dolní Lomné v Beskydech. V zimním období se tu navíc můžete s celou rodinou vydat na sjezdovku, v blízkosti apartmánu se jich nachází hned několik. A až uložíte děti večer ke spánku, můžete se s partnerem naložit do venkovní vířivky. Tohle kouzelné místo nabízí ubytování ve třech bytech, všechny jsou o rozloze 100 m2. Každý z nich nabízí ložnici s manželskou postelí (ve dvou apartmánech jsou dokonce dvě ložnice), samostatný obývací pokoj s plně vybaveným kuchyňským koutem, dětskou hernu a koupelnu s WC. 

 

Strávit Silvestra na tomto místě bude spíše pro klidnější povahy. Apartmány Český Ráj jsou ideální pro rodiny a celkem tu jsou k dispozici tři. V Biokolně je jeden až pro pět osob a v druhé budově jsou další dva, jeden pro pět a jeden pro tři hosty. V každém apartmánu máte k dispozici obývací část s plně vybaveným kuchyňským koutem včetně kávovaru. Vařit si můžete sami, ale na přání vám vždy usměvavá majitelka připraví snídani, ve které nechybí domácí chléb, ručně vyráběná marmeláda, vajíčka, šunka sýr, zkrátka to, na co budete mít zrovna chuť. Součástí ubytování je také finská sauna s venkovní ochlazovnou. 

Podobné články