Hotelový souboj v centru Prahy

23. října 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Nestává se mi často, abych trávila noc v hotelu v centru Prahy. Nedávno jsem ale v jednom měsíci dostala pozvání rovnou od dvou hotelů v centru Prahy. Od hotelu Art Deco Imperial a hotelu Cosmopolitan a získala tak možnost vyzkoušet si, jaké to je bydlet nad dvěma z nejznámějších restaurací v Praze.

Chodby hotelu Art Deco Imperial jsou tiché, tmavé, s vysokými dřevěnými dveřmi a měkkým kobercem. Na chvilku mám dojem, jako bych se ocitla zase v Chateau Kotěra. Ten pocit, že všechno kolem vás už toho zažilo víc, než si jen dovedete představit, je nepopsatelný. Oproti tomu hotel Cosmopolitan je vzdušnější, novější a už na první pohled modernější. 

 

Imperial

 

Imperial

 

Cosmopolitan

 

Cosmopolitan

A totéž odrážejí i pokoje. V hotelu Art Deco Imperial si užijete velkorysého prostoru s pohodlným posezením, oddělenou koupelnou a toaletou a dvěma velkými okny. Interiér je luxusní, jsou zde použity kvalitní materiály, prostoru ale pořád zůstala ikonická podoba dvacátých let. V hotelu Cosmopolitan si budete zase připadat opravdu metropolitně. Pokoje jsou sice menší, zato ale modernější. Na pokoji zde najdete, stejně jako v hotelu Art Deco Imperial kvalitní kávu nebo čaj. Moc milé je přivítání sklenkou vynikajícího vína. Součástí vybavení pokoje je také třeba žehlička nebo služba prádelny. Pokud rádi odpočíváte v hotelovém wellness, pak vám příjde na chuť spíše hotel Art Deco Imperial, který má ve svém suterénu nejen saunu a páru, ale také plnohodnotné fitness. Pokud se ale ubytujete v hotelu Comspolitan, můžete fitness a wellness navštívit také. Oba dva hotely totiž spojuje jeden majitel.

 

Imperial

 

Cosmopolitan

Jen málo hotelů má tu výsadu spojit své síly s vynikající restaurací. V tomto případě se to podařilo oběma místům, která jsme navštívili. V přízemí hotelu Art Deco Imperial najdete ikonickou restauraci Café Imperial. Ta je vyhlášená pro svá hovězí líčka nebo vejce benedikt. My jsme vyzkoušeli ještě navíc steak z tuňáka a vynikající tartar z avokáda a lososa. Obsluha je tu neuvěřitelně milá a atmosféra slavnostní. Prostor restaurace je velkorysý a tak jsou stoly rozmístěné akorát tak od sebe. Máte tak pocit soukromí a intimity. V menu najdete pokrmy jak české, tradiční, tak ze světové kuchyně. Jednotlivé chody obsluha servíruje pomalu, abyste měli dostatek času vychutnat si slavnostní atmosféru místa. Interiéru restaurace dominuje původní kachlové obložení, které ještě zdůrazňuje historický význam hotelu Art Deco Imperial.

 

Pod hotelem Cosmopolitan zase můžete navštívit další úspěšnou a oblíbenou restauraci, takového mladšího brášku Café Imperial a sice NEXT DOOR by Imperial. Tato restaurace mi vyrazila dech svým interiérem. Ten sice není tak historický, zato je velice vkusný a originální. Zajímavé je, že kuchařům vidíte po celou dobu do kuchyně. Musí ji tedy mít nablýskanou, což se jim daří. Prostor není tak velkorysý, jako v Café Imperial a tak je tu o něco více rušno. V menu najdete především moderní variace na české klasiky a hodně variací na pokrmy z masa. Já jsem přesto vyzkoušela raččí polévku a okouna na kukuřičné omáčce s čočkou. Jídlo bylo, stejně jako v Café Imperial, vynikající. Na rozdíl od předchozí restaurace jsme ale tady byli už za hodinku po jídle. Protože se nám tu ale líbilo a atmosféra je i tady příjemně slavnostní, vychutnávali jsme si ji společně s posledními doušky bílého vína.

 

I přesto, že se obě dvě místa nacházejí na jedné z nejrušnějších ulic v Praze, okna jsou skvěle utěsněná a nás v noci nic nerušilo. Postele jsou navíc neuvěřitelně pohodlné. Nejradši bychom se od nich zavrtali na půl dne. Co nás ale z postele vytáhne pokaždé, je vidina hotelové snídaně.

V hotelu Art Deco Imperial jsou připraveni na velké návštěvy. Co se týká výběru a množství, nemusíte se bát, že by na vás něco nezbylo. Vybrat si můžete cokoliv, na co máte chuť. Od standardní anglické snídaně, přes ovesnou kaši, ovoce až po sladké pečivo. Pečivo hotelu Art Deco Imperial dodává má oblibená pekárna Kabát. Doporučuji vyzkoušet jejich koláče nebo brusinkovou bagetu. Na přání vám obsluha připraví kávu podle vašeho výběru. A aby vám nebyla dlouhá chvíle, tak při snídani můžete v prostoru restaurace Café Imperial skrze velká okna sledovat, jak se zaplňuje rušná ulice v centru města.

 

Snídaně v hotelu Cosmopolitan sice takový výhled nenabízí, zato se podává v modernějších prostorách restaurace NEXT DOOR by Imperial. Večer jsme interiér obdivovali, ale ráno jsme ho měli téměř celý pro sebe. Snídaně je tu obdobně bohatá jako ve vedlejším hotelu, podává se ale v menších, modernějších servírovacích miskách. Naštěstí je   přístupná i veřejnosti, už hledám první volný termín, kdy si takové ranní rozmazlování necháme líbit znovu.

 

Jak hotel Art Deco Imperial, tak hotel Cosmopolitan nabízejí luxus, pohodlí a jedinečnost každého okamžiku, který tu během svého pobytu zažijete. Pokud vás láká historický, kubistický interiér a Genius loci, doporučuji vám podívat se do hotelu Art Deco Imperial. Pokud dáváte přednost modernějším interiérům i kuchyni, pak se vám bude líbit více hotel Cosmopolitan. Jedno je ale jisté, v každém z nich se budete cítit jako hvězda...ať už třicátých let nebo současnosti.

Podobné články