Kašlete na hotel, jeďte K babičce

18. září 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

K babičce je atypické ubytování tím, jak moc je tradiční. Staré stavení uprostřed malebné vesničky v nejkrásnější části jižní Moravy má všechno, co najdete na vybavené chalupě. Jinými slovy, čekejte nádherné prostředí, ale nečekejte, že vám někdo udělá snídani. V domečku v Němčičkách je to na vás.

 

Němčičky jsou cca tři kilometry od vlakové trati, která vede skrz vedlejší Bořetice. Mezi vesnicemi projdete klidnými vinicemi s krásnými výhledy okolo vyhlídky U Větřáka. Na této cestě si připadáte bez nadsázky jako v Toskánsku.

 

Domek s nápisem K babičce je jeden z nejhezčích ve vesnici, a to jak zvenku, tak zevnitř. Citlivá rekonstrukce, o kterou se postarala majitelka se svou rodinou (mimochodem, moc milí lidé), zachovává původní duši domu, a přitom působí moderně. V domku tak najdete stále funkční studnu, stodolu předělanou na halu se sezením, dřevěné designové věšáky, běloskvoucí pokoje s voňavým povlečením a multifunkční sprchou, praktickou kuchyň v domě i venkovní kuchyň ke grilování.

 

Stavení má dvorek a zahradu, na které najdete jak skalku bohatou na druhy květin, tak malý lesík. A samozřejmě sklípek. Ten nás fascinoval hlavně proto, že si jej prarodiče majitelky vykopali sami. Celkový klid vám vynahradí případné touhy po tom, aby vám někdo podstrojoval kávu a večeři o třech chodech. Vzhledem k tomu, že v baráčku jsou tři pokoje, je ideální pronajmout si ho jako celek s partou lidí, a prostě si dovolenou užít komplet po svém. Navzdory zdejšímu poklidnému plynutí času je tu kvalitní wifi, takže pokud by vám přeci jen nějaký ten stres chyběl, není problém si přečíst aktuální zprávy.

 

V samotných Nemčičkách si v každém druhém domečku pořídíte víno, je tu i koupaliště, ale restauraci ve vesnici nenajdete. Je tedy potřeba si K babičce pořídit zásoby jídla, a případně je doplňovat v místním obchodě. V již zmíněných Bořeticích je gastro zařízení dost (svíčková, smažák, pizza, jak je libo), a to včetně kavárny Dvorek, která si už získala srdce nejednoho zhýčkaného měšťáka, protože je to místo, ve kterém znají flat white, rostlinné mléko, red velvet dort a berou karty… Kombinace s nedalekým domkem K babičce v podstatě bezchybná.

 

Co byste ještě měli vědět:

V létě je možná pouze rezervace celého objektu (max. 12 míst)

Stravování si hosté zařizují po své ose, ale kuchyň je k tomu plně vybavená.

Zvířata K babičce nesmí.

U domku se dá parkovat.

V okolí je mnoho míst k vidění - vinařské oblasti, Mikulov, Lednice, CHKO Pálava, v létě koupaliště, v zimě lyžařský vlek.

Podobné články