Dechberoucí Česko

19. června 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Dovolená v zahraničí má své kouzlo, ale doma je doma. Marianne Na cestách vybrala ve spolupráci s AmazingPlaces.cz místa, kde se budete cítit jako v ráji, ať už cestujete s rodinou, na romantický víkend ve dvou, nebo sami.

 

JURÁŠEK

 

Není penzion jako penzion. Penzion Jurášek má čtyři hvězdičky a hostům poskytuje dokonalé pohodlí v kombinaci s relaxací v okolní nádherné přírodě. Samotný penzion je kombinací dřevostavby a moderní stavby ze skla a kamene, přesto do okolní přírody dokonale zapadne. Na hosty čeká naprostý klid, perfektní a vstřícný personál, který udělá pro spokojenost hostů téměř vše. V penzionu je výborná restaurace, kde se zaměřují na lokální kuchyni.

 

LONG STORY SHORT, HOSTEL & CAFÉ

 

První a zatím jediný hostel na stránkách Amazing Places! A to znamená jediné – tenhle hostel je doopravdy výjimečný. Pamatujete si na svá studentská léta, kdy jste objížděli republiku, Evropu, svět a snažili se bydlet takzvaně „on a budget“, tedy co nejlevněji? Long Story si příznivou cenu zachovává, ale s ošuntělými hostely, které pamatujeme z mládí, má společný snad jen název. Vyrazte do top hostelu v České republice!

 

MIURA HOTEL

 

Na počátku byla jen louka uprostřed malebných hor. Dnes tu přistála vesmírná loď ze souhvězdí MIURA, která sem přivezla na dovolenou pětičlennou rodinku krychloidů. Bojíme se, že už nikdy nebudou chtít odletět zpátky! Architektura celé budovy je drsná jako okolní hory, ale zároveň útulná tam, kde má být. Hlavním materiálem je beton, který doplňují plechy, dřevo, sklo. Autorem celého konceptu je architektonické studio LABOR13. Celý objekt je rozdělen na tři části, z nichž jedna volně levituje nad terénem. Celý hotel je prošpikován uměním, tak jako žádný jiný hotel na světě. Procházíte hotelem a potkáváte umění tam, kde byste to možná ani nečekali...

 

APARTMÁNY LADNÁ

 

Na samém okraji vesničky Ladná, kde byste to ani nečekali, se schovávají apartmány stejného jména. I přesto, že leží v samém srdci Moravy, jakmile za sebou zavřete branku, ocitnete se uprostřed přímořského resortu. Obklopí vás moderní architektura, palmy a prázdninová pohoda. Odpoledne tu můžete trávit u bazénu, který se večer proměňuje v osvětlenou dominantu celého prostoru. Odpočívat můžete na lehátku nebo v zavěšeném křesle a posedět můžete u stolu zapuštěného doprostřed blankytně modrého bazénu.

 

DLOUHÁ LHOTA

 

V malebné brdské krajině nedaleko Prahy leží zámecký hotel Panství Dlouhá Lhota, zrekonstruované sídlo s dlouhou historií a jedinečnou atmosférou. Dobře sehraný personál vám splní všechna přání, od snídaně do postele přes vyžehlení róby na slavnost nebo svatbu v zámeckém parku až po ubytování vašeho domácího mazlíčka. Zákazník a jeho sny o životě na zámku jsou tu totiž na prvním místě.

 

CHATEAU CLARA FUTURA

 

Místo, kde zažijete nezapomenutelné setkání minulosti, přítomnosti a budoucnosti. Místo, které představuje dokonalou kombinaci historie a moderny. Propojení původních dobových prvků s designem a moderními technologiemi. Zámek 21. století. Tak nějak by se dal popsat renesanční zámecký hotel Clara Futura, který se nachází v Dolních Břežanech u Prahy.

 

CHATEAU HOSTAČOV

 

Už vás někdy při prohlídce zámku napadlo, že byste si rádi vystavené exponáty osahali? Uvelebili se do měkkého křesla, ve kterém sedávali šlechtici? Nebo se začetli do knihy v kožené vazbě ve vlastní knihovně? Chateau Hostačov přesně takový zážitek nabízí. Zaručujeme vám, že na královský servis si zvyknete rychle.

 

LICHTENSTEINSKÁ STODOLA

 

Když majitelé zpustošenou Lichtensteinskou hájenku s přilehlou stodolou koupili, mnozí jim říkali: „Tu barabiznu zbourejte a postavte něco pořádného!“ Nedali se a „barabiznu“ trochu opucovali, vyspravili a teď je připravená podělit se o své srdce se všemi, kteří hledají útěk z města, klid, pohodu a kteří chtějí (znovu) objevit nejdokonalejší krasavici světa –přírodu.

 

ČERVENÝ DVŮR

 

Každý čas od času zatouží utéct daleko od civilizace a žít v souladu s přírodou. Manželům Šimečkovým se to povedlo, a navíc se o to umějí podělit i s ostatními, kteří zavítají na jejich usedlost. Kousek za Českým Krumlovem se nachází známý zámek Červený Dvůr. Jeho věhlas teď úspěšně přebíjejí apartmány se stejným jménem, ve kterých najdete kachlová kamna, romantickou ložnici a relaxační prostory. Apartmány obklopuje obrovská zahrada a všude okolo je lesík. Ideální místo nejen pro partu přátel, ale hlavně pro rodiny s dětmi.

 

BABYHOUSE

 

Pokud jste se so této doby obávali jezdit se svými ratolestmi na dovolenou, aby roz- verné děti nerušily ostatní hosty, nebo jste ještě nenašli hotel přizpůsobený dětským aktivitám, nyní jste objevili ideální místo, a to v samotném srdci Beskyd.

 

CHALUPA NAD POPELKOU

 

Britsko-český pár se rozhodl odstěhovat z Prahy a splnit si svůj sen o rodinném penzionu v přírodě. Manželé Paul a Monika si vyhlédli zhruba dvě stě let starou budovu v Nové Vsi nad Popelkou, kterou citlivě zrekonstruovali. Stvořili tak chalupu, která nabízí klid a pohodu. Zde si odpočinete od běžných starostí. Chalupu obklopuje stylová zahrada, na které je i super bazén. V přízemí stavení je příjemná snídaňová/společenská místnost s krbovými kamny. Najdete tu něco ke čtení, hry, pastelky, ale také mapy.

 

ROUBENKA MELÁNKA

 

Roubenka Melánka byla postavena v letech 2014 až 2015 na rozsáhlé zahradě manželů Štenglových jako přesná imitace zdejších historických stavení. Výstavba probíhala pod bedlivým dohledem odborníka na slovo vzatého, pana Luďka Štěpána, významného historika a zakladatele skanzenu Lidových staveb Veselý Kopec.

 

TEE PEE & SPA

 

Kdo by neznal Vinnetoua a jeho krásnou Ribanu? A kdo si někdy neříkal, jaké by to bylo spát v týpí uprostřed lesa, obklopeni jen zelení. Milujeme všechna nevšední ubytování, a když jsme objevili bydlení v indiánském obydlí uprostřed lesa, věděli jsme, že to je přesně to, co nám zde chybělo. V týpí pro vás připravili velmi pohodlné ubytování až pro pět osob, kde můžete strávit příjemné dny plné relaxace a pohodlí od zimních mrazů až po letní vedra. Oproti indiánům zde najdete sprchový kout, toaletu, lednici naplněnou vybranými víny a dobrotami z produkce majitelů, peletová kamna s plně automatickým komfortním provozem a ručně vyrobený nábytek ze surového dřeva.

 

KOVÁRNA

 

Adršpašské skály jsou podle nás neprobádaným územím. Všude kolem nádherná, panenská příroda, skály, zeleň a co by kamenem dohodil od polských hranic. Tohle místo je vhodné pro rodiny s dětmi, ale i páry nebo party kamarádů. S neskutečně milými a pohostinnými majiteli a s kuchyní, díky které se budete oblizovat až za ušima.

 

PENZION KŮLNA

 

Představte si dny daleko od hluku aut, hospod a diskoték, daleko od každodenních starostí. Místo, kde zažijete naprostý klid a stanete se součástí divoké a krásné přírody Moravského krasu. V penzionu Kůlna zažijete vstávání při pohledu na okolní louky zahalené v mlžném oparu, zahlédnete pasoucí se srnky a uslyšíte vítr v korunách stromů.

 

Celý článek si můžete přečíst zde.

Podobné články