Amazing ženy

1. července 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

ABYSTE VYTVOŘILI PŘÍJEMNOU ATMOSFÉRU, NEPOTŘEBUJETE LUXUSNÍ VYBAVENÍ. POSUZUJEME MÍSTA PODLE EMOCÍ, KTERÉ V NÁS ZANECHAJÍ.

 

Která tři báječná místa vás v životě ovlivnila a proč? 

Hana: První je dům mojí babičky. Bylo to útulné místo, kde vždy vonělo dobré jídlo a bylo tam jednoduše milo. Jako druhé místo musím zmínit Francii. Začala jsem se už jako malá učit francouzsky a jako dárek k desátým narozeninám jsem dostala výlet do Paříže. Od té doby jsem si Francii zamilovala. Později jsem v Burgundsku psala filmové recenze, prezentovala film na festivalech včetně Cannes. Francii miluji dodnes a vždy se tam ráda vracím. Třetím místem je estonský Tallinn. Půl roku jsem tam studovala a celá zkušenost mi dodala sebevědomí.

Kristýna: V dětství jsem velmi často jezdila s rodiči na výlety po celé republice. Milovala jsem hlavně návštěvy zámků a hradů. I dnes moc ráda cestuji po naší zemi. Nemám proto přesně tři konkrétní místa, jsou jich desítky, ale nejvíc miluji Český ráj.

 

Proč zrovna hospitality a Amazing Places? 

Kristýna: Byla jsem ve správný čas na správném místě. V hotelu Petra Kotíka jsem měla tehdy pronajatý prostor pro svůj projekt V pokojíčku. Petrův nápad byl teprve v plenkách, ale velmi mě zaujal a na jeho nabídku spolupráce jsem prostě nemohla říci ne.

Hana: Moje rodina podnikala v gastronomii, a tak jsem měla k péči o hosty vždy blízko. Hodně cestuji a všímám si, kde to funguje a jaké mezery obecně ještě v Česku máme. Proto je potřeba vyzdvihnout ta místa, která vědí, jak na to, a která do toho dávají vše. Ukazovat kouzelná místa v Česku je už logickým vyústěním.

 

Jste ve vedení dvě ženy na jednoho muže. Jak se vám pracuje v tomto složení?

Kristýna: Mám pocit, že dobře. Jsme každý úplně jiný a tím se skvěle doplňujeme.

Hana: Petr je vizionář, jeho nápady se někdy zdají bláznivé, ale když se rozhodneme do nich jít, často se ukážou jako jediné správné. Petr svůj projekt miluje, je to jeho srdeční záležitost, a tak mu velmi záleží na tom, jakým směrem se vydáme. Já se snažím jeho nápady a plány usměrňovat, spolupracovat s ním na strategii firmy a realizovat všechny plány tak, aby nám to stále dávalo smysl. A bez Týnky by to nešlo. Dělá někdy trochu „černou práci“ za nás dva, bez níž by to jednoduše nefungovalo. Je to sluníčko, které nám dodává dobrou náladu.

 

Co vás na vaší práci baví? Co vám dává smysl? 

Kristýna: Objevování a seznamování se zajímavými projekty a lidmi, co za tím stojí. A pak se moc ráda o tyto objevy podělím dál. To je asi na této práci to nej...

Hana: Jednoznačně jsou to setkávání se zajímavými lidmi. Někdy zaběhnu do stereotypu práce v kanceláři, ale jsou to právě cesty po kouzelných místech, kde mi opět naše práce zase dává smysl. Povídám si tam s majiteli, manažery hotelů, penzionů, chalup, slyším jejich příběhy, vnímám jejich těžkosti a hlavně na vlastní oči vidím, co dokázali vybudovat. Ukázat tak jejich místa naší komunitě se potom pro mě často stává osobní záležitostí, protože si přeji, aby to samé, co já, mohlo zažít více lidí.

 

Co podle vás v Česku v ubytování doposud chybí? V jaké oblasti ještě mají hoteliéři co dohánět? 

Kristýna: Jedním slovem služby. Přístup k hostům. V této oblasti se máme ještě co učit.

Hana: Největší výzva, která před hoteliéry stojí, je zajistit si kvalitní a stabilní personál. Lidé jsou tím, kdo z velké části tvoří kouzelná místa.

 

Jaké máte odezvy od vašich partnerských míst?

Hana: Z naprosté většiny jsou naším projektem nadšení. Těší mě, že se nám podařilo vybudovat projekt, který lidé vnímají jako opravdu top. Kouzelná místa však nejsou jen o fotce a vizuálu, ale zejména o lidech, kteří místo vybudovali a starají se o své hosty. K tomu, abyste vytvořili příjemnou atmosféru a aby se u vás hosté cítili dobře, nepotřebujete luxusní designové vybavení. Takže i když si možná sami nemyslíte, i vaše ubytování může být pro nás kouzelné.

 

Podle jakých kritérií si vybíráte partnery? Co udělá z místa ubytování „amazing place“?

Kristýna: Nemáme klasická kritéria, vše posuzujeme spíše podle emocí, co na daném místě při návštěvě cítíme.

 

Kam chodíte pro inspirace? Existuje něco podobného v zahraničí?

Kristýna: Inspirace spíš chodí za námi od našich fanoušků a sledujících, kteří nám často posílají nové tipy na kouzelná místa.

Hana: V zahraničí existují projekty, které sdružují krásná místa v různých destinacích. A naopak se do zahraničí snažíme i expandovat, mám na mysli Slovensko. Dalším projektem, který bude Čechy určitě zajímat, je naše odnož „Amazing places na kole“. A spouštíme projekt dárkových voucherů – máte se na co těšit!

 

Celý článek zde.

Podobné články