Kouzelná svatební místa

5. března 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Na zámku, na panství, na statku nebo ve stodole - svatbu v dnešní době můžete mít kdekoliv se vám zachce. My vám ukážeme od každého něco a necháme na vás, které místo si vyberete jako to nejkouzelnější pro váš jedinečný den. Jedno je jisté, všechna místa patří do Amazing Places, a tak budete mít zaručeno, že se o vás všude postarají s láskou.

 

Chateau Mcely

Začínáme klasikou. Pokud hledáte místo, kde nabízí perfektní servis, špičkovou gastronomii a genius loci, nehledejte víc. Čeká na vás 24 luxusních apartmánů s kapacitou 55 osob, rozlehlý anglický park a prostory v zámku na hostinu pro 100 hostů. Pokud by vás bylo více, nabízí se možnost stanů právě v zámeckém parku. Jsou tu opravdu připraveni na vše, dokonce mají i svou vlastní svatební koordinátorku, která vám se vším pomůže.

Foto: Michaela Rusaňuková 

Salajna

Bývalá zemědělská usedlost z roku 1802, která byla zrekonstruována s neuvěřitelným citem a precizností, dá vaší svatbě krásný nádech venkova. Statek byl a má kapacitu 18 lůžek a ubytování budete v nádherných pokojích. Součástí statku jsou tři budovy, které tvoří téměř uzavřený dvůr. Kolem něj je oplocená zahrada s venkovní posezením, táborovým ohništěm, potokem a rybníkem, který je k dispozici na rybaření. Salajnu najdete v západním koutu Česka na Chebsku.

 

Náš mlýn

Na Drahanské vrchovině našli architekti Nikol a Viktor opravdu výjimečný klenot - mlýn, který přeměnili v uchvacující místo pro váš vysněný svatební den. Pro hosty je nachystaných 7 dřevěných domků s manželskou postelí, kde jsou vítáni i domácí mazlíčci. Mlýn obklopuje nekonečná zahrada, jedinečný design a okouzlující atmosféra.  

 

Panství Dlouhá Lhota

V malebné brdské krajině nedaleko Prahy leží zámecký hotel Panství Dlouhá Lhota, zrekonstruované sídlo s dlouhou historií a jedinečnou atmosférou. I zde můžete uspořádat hostinu až pro 100 osob a ubytovat se můžete buď ve stylové zámecké části anebo v modernějších pokojích v Konírně. Součástí je i krásné wellness s bazénem a místní kuchyně je vyhlášená nejen díky brdským specialitám. Obřad můžete mít na zámku anebo v přilehlém parku.

 

Lichtensteinská Stodola

“Balíky sena na sezení, rozevlátá houpačka pro nevěstu, slavobrána z mladých kmínků a venkovského kvítí... piknikové deky, ohýnky, svíčky, stovky světýlek ve stoletých ořešácích.” Přesně taková může být vaše svatba, pokud se rozhodnete pro Lichtensteinskou Stodolu na Olomoucku. Zrekonstruovaná hájenka se stodolou vám nabídne netradiční ubytování uprostřed krásné přírody. Ideální je pro menší svatby, i vzhledem k malé kapacitě ubytování. Odměnou vám ale bude nezapomenutelná atmosféra tohoto místa.

 

Chateau St. Havel

Kdo o něm neví, bude překvapen, že jen kousek od krčského sídliště v Praze se šikovně ukrývá taková nádhera. Zámek obklopuje stylový anglický park s několika idylickými rybníky, takže pro svatbu místo jako dělané. Pokud plánujete opravdu velkou veselku, tak zde se bez problémů postarají až o 400 hostů. Nevěsta bude mít k dispozici svůj vlastní salónek a první manželskou noc strávíte v romantickém apartmá ve věži.

 

Na Čechách

Další místem pro menší svatby je rodinný penzion s krásnou historií na rozhraní Pardubického kraje a Vysočiny. Na Čechách najdete na samotě v údolí řeky Svratky, nabízí romantické ubytování a výtečnou kuchyni. Jeho součástí je kamenná galerie, ideální pro svatební tabuli, pokud by vás potkala nepřízeň počasí. Čeká vás tu jedinečná rodinná atmosféra a neskutečně milí a vstřícní majitelé.

 

Na Kmíně

Rustikální, boho nebo elegantní? Svatbu podle vašich snů vám Na Kmíně s láskou připraví. Například v rozkvetlé zahradě nebo ve stodole pro 400 hostů. Pro svatebčany je také připraveno svatební apartmá, které se jako jediné nachází v přízemí s unikátním výhledem do zahrady. Prostorný statek byl zakoupen před 100 lety s nápadem pěstovat zde kmín, díky němuž je odvozený název penzionu, který je ztělesněním jedinečné romantiky. 

 

Jítravský Dvorec

Krajina lemovaná pastvinami, panorama Lužických hor, takový je příjezd do Jítravy. Místo na severu Čech, které je zatím trochu neobjevené a kde se budete cítit jako doma. K dispozici je vám hotel, penzion, restaurace, pivnice, mají i krásné spa, jízdárnu a vlastní bio farmu. Tento unikátní koncept propojení ubytování, gastronomie a zážitků udělá váš svatební den opravdu jedinečným.

 

Zámek Ratměřice

Držitelé ocenění Svatební místo roku 2018 - co víc k tomu dodat? Krásný zámek s devíti hektarovým parkem vám nabídne nespočet možností, jak váš den D pojmout. Všechny pokoje mají výhled do zeleně, v létě je hostům k dispozici unikátní biobazén s plaveckou dráhou a samozřejmostí je skvělé jídlo. Kapacita ubytování je až 50 osob, pokud by vás bylo více, hotel rád vypomůže s dodatečnými ubytovacími kapacitami v okolí.

 

Villa 603

Nenápadně vyhlížející vila na samotě u lesa na okraji města Příbor z přelomu století je rájem nejen díky své poloze, ale především úžasným majitelům. Maruška se Zdeňkem jsou nejmilejší hostitelé, jaké si dovedete představit, takže tu budete v dobrých rukách. Toto kouzelné místo je vhodné pro menší svatby do 50 hostů. Celý interiér domu je laděn do stylu masivního dřeva, odkrytých trámů v podkroví, kamene na zdech a kožených sedaček. A obřad se dá udělat i v lese kousek od vily, takže romantika zaručena.

 

Nenašli jste, co jste hledali? Nevadí! Na našich stránkách najdete i další tipy na místa, kde si můžete říct své ANO. Stačí se podívat do této sekce v rámci Inspirace a vybrat to pravé ořechové.

Podobné články