9 + 1 tip, kam se jet v parném létě ochladit

1. srpna 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Na přelomu prázdnin nás zasáhla horka, ale nebudeme si přeci stěžovat, je léto. Radši se podívejte, kam si vyrazit, abyste se alespoň trochu zchladili a unikli z rozpálených měst.

Boží oko, Růžová chalupa, Chateau Kotěra, Mlýn Danemark, Chalupa nad Popelkou, Chateau Mcely, Café Fara, Farma Noe, Zámek Mitrowicz

 

Boží oko

 

Vypadá to tu jako v Holašovicích, ale nemusíte se bát, že narazíte na davy turistů. Zato se můžete za branami hotelu, jako vystřiženého z katalogu o selském baroku, odebrat do soukromé zahrady, natáhnout se na lehátko a kochat se pohledem na biotopické jezírko. V horkých dnech, jaké máme teď na přelomu prázdnin, si neumíme představit nic lepšího, než skočit do vody.  

 

Růžová chalupa

 

Ležíte v houpací sítí, pozorujete nádherně rozkvetlou zahradu, všude voní bylinky… Je vám horko? Skočíte si do bazénu a zase se vrátíte odpočívat do stínu vysokých stromů. Už si to představujete? Pro tuhle idylu si zajeďte do pohádkové Růžové chalupy v podhůří Krkonoš. A pozdravujte od nás manžele Šimánkovi :-).

 

Chateau Kotěra

 

Neznáme mnoho lepších míst, kde u nás zažít atmosféru první republiky. Nejen, že se ve vile od architekta Jana Kotěry skvěle najíte, posedíte si na krásné terase a zaposloucháte se do swingu 30. let, ale navíc se můžete odebrat zahradou k bazénu za domem a užívat si ochlazení v horkém létě.

 

Mlýn Danemark

 

Plavky s sebou a děti nechat doma… zní to jako dokonalá představa vašeho víkendu? Není mnoho míst, kde se o vás postarají tak dokonale jako v Mlýnu Danemark. Jen moc neplánujte… jediné, co tu budete chtít dělat, je odpočívat, a to pak všechny myšlenky na aktivitu vezmou za své. Leda tak pár temp v bazénu, a pak zase zpět ke knížce a drinku na lehátku. Garantujeme vám, že se odsud vrátíte jako znovuzrození.

 

Chalupa nad Popelkou

 

V Českém ráji by mělo být rájem i ubytování. My jsme jedno takové našli. V Chalupě nad Popelkou si koupání užijete ideálně s partou kamarádů, anebo přijeďte i s dětmi a nechte je se vyřádit v bazénu. Když už budete mít z koupání varhánky na prstech, vyrazte se zchladit do skal. My milujeme Malou skálu nebo Hruboskalsko, ať už pěšky nebo na kole.

 

Chateau Mcely

 

Láká vás představa přírodního koupání za zvuků kvákání žab? Pak nemusíte do žádného kačáku. I luxusní bazén může být ekologický. V Chateau Mcely je voda tak průzračně čistá, ale bez chemie, že se vám může stát, že narazíte dokonce na užovku, jak nakukuje do jezírka. Nenechte se tu zlákat žádnou namáhavou aktivitou. Objednejte si radši drink, vyšplhejte na nafukovací labuť a nechte se ukolébat k spánku zpěvem ptáků a vůní levandule.

 

Café Fara

 

Do Café Fara se jezdí za skvělým jídlem, vínem nebo kávou. Ne všichni ale znají jejich relaxační zónu. My jsme tu byli nedávno, plni energie a natěšeni na cyklovýlety, ale když jsme si poprvé lehli k bazénu, už nás nikdo na kolo nedostal. U vody tu můžete relaxovat na krásných postelích s nebesy, na lehátkách nebo v soukromých kukaních, které jsou ideální pro přečtení té poslední knížky, kterou si pro tuhle příležitost schováváte už od Vánoc.  

 

Farma Noe

 

Na Farmě Noe se budete cítit jako na palubě starodávné jachty. Přírodní biotopické jezírko a dřevěnou loďkou vás bude lákat ke koupání celý pobyt. Můžete tu vypustit vaše ratolesti a nechat je si hrát na přídi Noemovy archy.

 

Zámek Mitrowicz

 

Jaké to je, když vás ředitel zámku Mitrowicz přemluví ke vstávání v 6:30, abyste si užili ranní koupačku ještě před snídaní? Přiznám se, že se mi nechtělo, ale lépe jsem den začít nemohla. Zaplavala jsem si v přírodním jezírku navrženém architektem Ferdinandem LeFleurem, ze kterého se brzy po ránu ještě pářilo, protože okolní teplota se zdaleka nevyšplhala k teplotě vody. Celé dopoledne jsem pak strávila na břehu jezírka, v poloze ležmo, a psala tento článek… autentičtější už to být nemůže :-). Zajeďte si sem i vy, buď jen na prohlídku zámku, nebo si ho zamluvte celý na krásnou akci s přáteli nebo kolegy. Takové soukromí jen tak někde mít nebudete. 

 

Nemáte čas se ubytovat? 

*Foto: MF Dnes

Chcete se jet vykoupat, ale nemůžete vyrazit na celý víkend nebo dokonce týden? Pak pro vás máme pár tipů na krásná koupaliště, přírodní biotopy nebo prvorepublikové plovárny. Potkáme se tam? :-)

Podobné články