8 nejzajímavějších wellness v Čechách a na Moravě

30. září 2022
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Teplé slunné dny jsou už téměř minulostí, ale pro milovníky wellness & spa jsme zmapovali 8 okouzlujících míst, které podle nás stojí za návštěvu. Dopřejte si luxus pro tělo i duši. 

Hotel Miura 

Designový minimalistický hotel Miura na Čeladné je široko daleko znám svými vynikajícími službami, vyhlášenou gastronomií, blízkostí jednoho z nejlepších golfových hřišť u nás, ale především také svým Spa, které nás tolik zajímá.

 

Za vstupní recepcí Miura Spa,  která je vyvedena v čistě bílém, je vnitřní relaxační bazén s perličkami a hydromasáží. Je prostorný a velmi pěkně podsvícený barevnými světly. V této zóně je ještě Kneippův chodník a vyhřívaná keramická lůžka. MIURA SPA je jedinečnou realizací SPA konceptu značky KLAFS ve střední Evropě.

 

 

V další části MIURA SPA se nachází saunový svět. Finská sauna s automatickými polevy je částečně prosklená a dostatečně prostorná. Hned vedle ní je ledová jeskyně se sněhem. Možnost ochlazení je doplněna sprchami s deštěm, chrličem. Naproti finské sauně je menší biosauna, která je obzvlášť vhodná pro ženy a děti. Kolekci prohříváren doplňuje velmi povedená římská parní lázeň, dále pak solná pára a laconium.

Velmi příjemné prostředí poskytuje relaxační zóna s kvalitní hudební kulisou. V MIURA SPA je velkorysý ručníkový servis, nechybí zajištění pitného režimu. Recepce pro návštěvníky připraví na přání čaj.  Wellness centrum je příjemné a byli jsme velmi spokojeni. 

 

Chateau Herálec

Pro vaše absolutní uvolnění a relax jsou přiraveny speciální Wellness & Spa balíčky. Chateau Herálec je místo pro opravdové slasti těla i duše. Mnozí říkají, že v zámeckém ubytování luxusního pětihvězdičkového hotelu zažívají něco jako znovuzrození. Začíná to už pouhým vstupem do rozlehlého chráněného zámeckého areálu, který střeží 300 let staré nádherné stromy. Pokračuje v noblesou dýchající vstupní hale. 

 

V zámeckých županech a pantoflích projdete rozlehlými chodbami zdobenými originály českých mistrů do wellness & spa Energie, kterou zde opravdu i načerpáte. Parní lázeň, finská a švédská sauna, vířivka v zámecké věži... Energií vás nabije i odpočinek v silencáriu pod novogotickými arkádami. Nabídka masáží uspokojí i náročného klienta, kterého určitě překvapí zejména nádherný bazén vybudovaný pod starobylými klenbami.

 

Theatre hotel

Tak jako každá dobrá divadelní hra, i pobyt v THEATRE HOTELU v Olomouci je skutečný zážitek. Hlavní roli tu máte vy, hosté nově otevřeného hotelu a luxusního wellness. Prostory hotelu jistě uspokojí každého, kdo touží po výjimečném místě.

 

Stačí si vybrat z mnoha druhů masáží, od relaxačních a sportovních přes masáž lávovými kameny až po reflexní masáže noh a další. Součástí centra je i finská sauna, bylinné a parní lázně, zážitkové sprchy i whirlpool s barem. Ničím a nikým nerušenou relaxaci najdete v privátní zóně s mokrou i suchou saunou, whirlpool a vodní postelí.

Věděli jste, že u nás můžete zakoupit dárkové vouchery do více než 300 kouzelných míst v Česku? Stačí kliknout na obrázek níže a objednat někomu dárek, který ho jistojistě potěší.

 

Augustiniánský dům

Wellness & spa centrum Augustiniánského domu v Luhačovicích patří mezi největší chloubu celého hotelu. Odborníky je považováno za jedno z nejútulnějších a nejintimnějších wellness center v České republice. Mezi největší přednosti (mimo vyhřívaný bazén, whirlpool, sauny a parní lázně) patří autentické wellness produkty, rituály, individuální masáže pro ženy, pro muže, ale i pro páry.

 

Ve wellness totiž uplatňují koncept 4 ročních období. Inspirují se místními surovinami a dle aktuální sezony je využívají. Mezi originální suroviny patří například švestky, hrozny, med, jablečný závin, brusinky nebo konopí, zázvor či skořice, ale i další typické sezónní regionální produkty. Na jaře se zaměřují na detoxikaci organismu a probuzení životní energie. V létě věnují pozornost venkovním aktivitám v hotelovém parku, uvolnění, osvěžení, hydrataci, józe, masážím pod širým nebem. Podzim patří posilování imunity a nabírání sil na zimní období. A nakonec v zimě se soustřeďují na speciální terapie a rituály, které souvisí s prohříváním organismu a doplňování energie.

 

Hotel Sladovna

Tento hotel v Černé Hoře jako jeden ze tří zvítězil v naší kategorii Spa za rok 2016. Exkluzivní wellness centrum s atmosférou, kterou se prolíná historie, moderní funkčnost a komfort. Najdete tu saunový svět, bazén, whirlpool. Se svými 320 metry čtverečními je saunový svět s jistotou jedinečný v celém regionu. Různé sauny vám darují teplo a vůni, které jsou tak potřebné pro vaše tělo i duši. Ke zchlazení je pak k dispozici ledovna, tropický déšť, ochlazovací bazének, sprchy a polévací vědro. Sauny - finská, bio aroma, parní aroma a parní solná sauna, Kneippův chodník, infrasauna. Pro relaxaci a zklidnění využijte tepidarium a odpočívárnu

 

Vista Resort & Club

Navštivte luxusní wellness jako z pohádky. Ačkoli se resort nachází téměř ve středu hlavního města, díky unikátní atmosféře a designu resortu se budete cítit jako v Rakousku. Vybrat si můžete z několika druhů saun, z nichž jedna umožňuje výhled přímo do čarovné zahrady. Uprostřed wellness se můžete zchladit také v obrovském koupacím jezírku a odpočinout si v několika relaxačních zónách.

 

Čtyřhvězdičkový hotel nabízí také škálu sportovních aktivit, po kterých můžete využít nabídky masáží či kosmetických služeb. 

Resort Kovárna Frýdštejn

Dopřejte si jedinečný privátní wellness, které v Česku nemá obdoby. Vyzkoušet můžete zážitkovou sprchu, prohřát svaly v parní sauně nebo uspokojit své chuťové buňky skleničkou šampaňského v masážní vaně. 

 

Resort díky svému jedinečnému designu a vytříbenému vkusu majitelů působí nejen jako pastva pro oči, ale také poskytne maximální odpočinek a nevšední zážitek. 

Chateau Mcely

Jestli se říká to nejlepší nakonec, tady to platí dvojnásob. Chateau Mcely nedaleko Prahy se staly již velmi známým místem, fenoménem a hlavně měřítkem kvality i pro ostatní. 

 

Lázně MCELY BOUQUET SPA uprostřed krásné přírody Svatojiřského lesa nad vesničkou Mcely, jsou zasvěcené přírodní, místně inspirované bylinné aromaterapii. Můžete tu na chvíli zastavit čas a nechat se opečovávat v oáze klidu a krásy, kde se vše točí jenom kolem vás. Zdejším posláním je přinést vám hluboké uvolnění od napětí, zregenerovat vaše tělo a povznést vašeho ducha.

Najdete tu a využít můžete tři terapeutická apartmá pro terapie v páru, saunový domeček lehce navazující na tradici ruské banji, venkovní vířivku přilehlou k saunovému domečku, koupací biotopické jezírko s pláží pro ubytované hosty, fitness v parku, parní bylinnou lázeň, denní lázně pro hosty bez ubytování, kosmetické ošetření pleti a další. Určitě zajímavou a známou věcí je, že tu používají vlastní, čistě přírodní kosmetickou řadu MCELY BOUQUET.

Jsme rádi, že kvalita a rozsah služeb v oblasti wellness a spa se neustále rozšiřuje a zkvalitňuje i tím, že u nás přibývá nových zajímavých hotelů a míst, které tyto služby nabízejí. Na našich stránkách najdete i další tipy na místa, kde můžete strávit celý den v županu. Stačí se podívat do této sekce v rámci Inspirace a vybrat to pravé ořechové.

Podobné články