7 horkých letních tipů na dovolenou z Moravy aneb kam na poslední chvíli...

24. června 2017
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Mnoho z nás má již svou dovolenou dlouho dopředu naplánovanou, někteří však stále nevědí, kde stráví léto. Bohužel většina kouzelných míst, která na našich stránkách ukazujeme, bývá velmi často obsazená. Naštěstí ale pro některé z vás se díky tomuto článku naskýtá možnost, vybrat si na poslední chvíli z nabídky nově otevřených penzionů, hotelů, chaloupek, které jsme pro vás objevili a vyzkoušeli.

 

V srdci hanácké metropole, v nádherné Olomouci, doporučujeme dva luxusní čtyřhvězdičkové hotely, které se teprve nedávno veřejnosti otevřely. Svou vysokou kvalitou, službami a nápadem vysoce převyšují běžný standard hotelů napříč celou naší zemí. My jsme je nedávno osobně navštívili, a protože se nám v obou hotelech vážně moc líbilo, určitě se sem budeme i v budoucnu průběžně rádi vracet.

 

1. Theatre hotel je velmi hezký designový hotel, který se kvalitou služeb spíše blíží pěti hvězdám. Kdybychom měli vysloveně něco vyzdvihnout, bylo by to jedno z nejkrásnějších hotelových wellness u nás a famózní, dnes už věhlasná, restaurace Entreé, kterou při zdejší návštěvě jednoduše nesmíte minout.  

 

2.  Theresian hotel & Spa je ještě o pár měsíců mladší než Theatre, možná o trochu skromnější, ale pro nás o to více přívětivý a osobitý. Hotel leží blíže centru Olomouce a také zde můžete využít skvěle navržené a vybavené wellness s malou sluneční teráskou, které se nachází v nejvyšším patře hotelu. Součástí Theresian hotelu je rovněž vynikající restaurace a my se těšíme, až bude otevřená i její část v přilehlém parku.

 

Naprosto “horké” letní novinky, které nás nadchly a velmi rádi se o ně s Vámi podělíme, přinášíme z jihu Moravy. Dvě jsou z Mikulova, perly jihu, která každým rokem vzkvétá, a třetí tip pochází z nedalekého ráje vinařů, z Valtic.

 

3. Štajnhaus je malý designový penzion, sotva měsíc v provozu. Jedná se o velmi zdařilé skloubení původního historického renesančního domu a kompletní rekonstrukce s prvky moderní architektury, minimalismu. Velkorysý přístup majitele a architektů nemají v našich končinách konkurenci a jistě budou po zásluze průběžně odměňováni prestižními cenami. Jednu připravujeme i my :-). 

 

4. Hotel Ryzlink je ze všech našich dnešních tipů tím nejmladším, pár dní od otevření. Námi objevený apartmánový hotel se nachází v úžasné lokalitě na okraji Mikulova s bezkonkurenčními výhledy na dominantu celé oblasti, Svatý Kopeček. Hotel patří do vinařské skupiny Fučík, takže si zde přijdou na své i milovníci dobrého vína. My jsme viděli hotel před dvěma týdny, kdy byl právě dokončován a pracovalo tam asi 20 lidí, proto ještě nebylo vše připravené, ale první hosté se už opravdu mohou těšit na mimořádně povedený a komfortní hotel. 

 

5. Vila Mia je malinký útulný, vpravdě kouzelný domeček pro dva lidi, kteří hledají naprostou pohodu, svobodu, klid a částečnou samotu (přistýlku pro děti je ovšem možné zajistit). Právem se zde budete cítit jako v dalekém Toskánsku, připomínat vám ho budou výhledy na otevřené valtické vinice, rozhlehlou zahradu, anebo jednu stranu pozemku obklopující hradební zeď valtického zámku. Velmi milá a sympatická paní majitelka Zdeňka vám na přání připraví originální piknikový koš plných dobrot, či upeče domácí koláče. A to je pro nás pecka! 

 

My prostě zbožňujeme hory, kdo z nás by je taky nemiloval, ale Jeseníky a Beskydy obzvlášť. Ty zelené kopce, hory, treky pro pěší i kola, lehce nespoutanou divokou přírodu, kde se ještě máte možnost schovat před shonem dnešních dní …

 

6. Penzion Jurášek   Z výběru novinek je Jurášek nejstarší, bezmála už tomu je rok, co otevřel dveře svým hostům a za tu krátkou dobu se stal svým způsobem fenoménem Beskyd, hlavně části kolem Čeladné. Penzion je ideální místo pro trávení aktivní dovolené s rodinou, přáteli. V okolí najdete spoustu sportovního vyžití, od golfu po nádherné pěší tůry a treky pro kola. Na to že tu najdete pouze 12 pokojů, mají zde pro své hosty takové služby a zázemí, které by jim mohla závidět naprostá většina velkých luxusních hotelů, a to od skvělé vyhlášené restaurace s místními specialitami jako je např. valašská kyselica, po plně vybavené wellness s vnitřním bazénem, střešní soukromou vířivkou, nebo rozlehlým venkovním koupacím jezírkem. 

 

7. Roubenky Pod Oborou   Hledáte klidné místo pro načerpání nových sil, relaxaci a uvolnění, dovolenou s rodinou, toužíte po odpočinku na ojedinělém místě obklopeném přírodou? Jeďte do roubenek. Pokud máte rádi stylové ubytování, vůni dřeva, romantickou atmosféru, ale nechcete se vzdát svých nároků na komfortní vybavení a luxusní interiér. Třeba budete mít štěstí a trefíte poslední volný termín v malebném údolí pod Červenohorským sedlem.

Podobné články