Nechte se hýčkat v Chateau Herálec

26. února 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

 

NO STRESS

Začátek roku bývá náročný, spousta předsevzetí, zákazů a očekávání. Máme pocit, že musíme hned začít s novinkami, že máme novou šanci něco změnit, a tak se do všeho pouštíme po hlavě. Ale někdy věnujeme spoustu energie zbytečnostem a nemyslíme na sebe. My jsme se rozhodli nestresovat se a místo toho jsme odjeli na Vysočinu a nechali se rozmazlovat v Chateau Herálec.

 

POHÁDKOVÝ ZÁMEK

Po celotýdenním shonu působil příjezd z Prahy do zasněžené vesničky Herálec jako pohlazení po duši. Zámek vypadá opravdu impozantně. Když se před vámi rozevře brána, ocitnete se v úplně jiném světě. Vše tu je tak nějak samozřejmé, plynulé, nenucené… můj muž se mi smál, když jsem řekla, že i ty šišky v parku jsou tu nějak hezčí. Zřejmě to dělá ta atmosféra, úžasný personál a stále se usmívající paní majitelka, že se tu cítíte spíš jako na návštěvě u pohostinných příbuzných, než jako v hotelu.

 

"TAKOVÝ NORMÁLNÍ POKOJ"

Když nás pan recepční zavedl do pokoje, vážně mi spadla brada. Nestává se mi to často, přeci jen mám i díky Amazing Places něco procestováno, ale z tohoto apartmá jsem byla paf. Říkáme si, že nám náš malý byt v Karlíně úplně stačí, ale když má váš hotelový „pokojík“ 140 m2, začnete situaci maličko přehodnocovat :-). Dvoumetrová postel, volně stojící vana a krb na pokoji mají opravdu něco do sebe. V king’s suite Pánů Trčků z Lípy jsme měli navíc k dispozici i vlastní věžičku. „Kdo z vás to má?“ :-)

 

TO TICHO...

Každý z pokojů má svůj jedinečný příběh a atmosféru, my se moc těšíme, až příště vyzkoušíme i další apartmá. Velmi jsme ocenili taky úžasné ticho a klid, které zažijete v celém hotelu, ale na pokoji je to až překvapivé, neslyšíte vůbec žádný ruch z chodby nebo sousedících pokojů.

 

VIDĚLI JSTE KRÁSNĚJŠÍ BAZÉN?

O zdejším wellness jsme slyšeli mnoho, Chateau Herálec dokonce vyhrál mezi Amazing Places místy v kategorii Spa a wellness, takže naše očekávání byla opravdu vysoká. Tady ale nemůžete být zklamaní. Bazén pod historickými zámeckými klenbami je klenot. Můžete vyzkoušet různé druhy saun nebo si dopřát masáže voňavými olejíčky L’Occitane. 

 

CO TU BUDEME DĚLAT? NIC!

Po všech procedurách je ideální tak trochu se zašít a odpočívat. Místní silencárium je místo, kde se uvelebíte do pohodlných lehátek, budete pozorovat park za okny před vámi, popíjet bylinkový čaj a dovolíte si naprosto vypnout. My jsme dokonce usnuli a vůbec nám to nevadilo. 

 

TEN DRINK MÁ STYL

Posedět se skleničkou před večeří v knihovně? Ideální program na pozdní odpoledne. Lebedíte si u plápolajícího ohně v krbu, usrkáváte aperitiv a těšíte se na večeři. My jsme vyzkoušeli i dámský salónek, ale myslí tu i na pány, pro které mají připravený kuřácký prostor s nabídkou exkluzivních doutníků a rumů. 

 

JÍDLO AŽ NA PRVNÍM MÍSTĚ

K večeři jsme si vybrali degustační menu Pánů Trčků z Lípy s párováním vína. Ochutnali jsme předkrm z marinovaného pstruha, kaviáru, dýňového pyré, nakládaných lístků červené řepy a okurky. Teplým předkrmem byla zvěřinová raviola, houbové ragů, lískový oříšek a sušený žloutek. Následovala dýňová polévka, bylinky, slunečnice. Pro mě jako milovnici kozích sýrů byl fantastický další chod z řepy, svatojánských ořechů, nakládaného jablka a právě krokety z kozího sýru. Jako hlavní chod nám naservírovali dančí hřbet, bramborový fondán, červené zelí, jelítko a omáčku z červeného vína. Nad jelítkem jsem se zatím vždycky ošklíbala, ale tady jsem chválila kuchaře ještě po našem odjezdu, bylo vynikající. Sladkou tečkou na závěr byl dýňový koláč, dýňový kompot a karamel, samé dobré věci. 

 

NEBO NA DRUHÉM? :-)

Ráda bych řekla, že se nám po náročné večeři ani nechtělo na snídani, ale nebudu Vám lhát. Snídaně jsou naše oblíbené jídlo dne, jsme schopni snídat hodiny a hodiny… V Chateau Herálec si snídaňoví maniaci přijdou na své. Nečekejte bufet, první jídlo dne se tu podává á la carte. My jsme si vybrali omeletu, míchaná vajíčka, párečky, šunku, sýry z nedaleké farmy, úžasný tvaroh z Polné, gravlax ze pstruha od pana Nikla z Havlíčkova Brodu, domácí vanilkový mamánek, kávu, čaj s medem přímo z Herálce, bio mošty z Bohdanče…

 

MŮŽE TO BÝT JEŠTĚ ROZTOMILEJŠÍ?

K snídani jsme dostali navíc etažér slaného a sladkého pečiva, nechyběly ani domácí buchty, marmelády, domácí pomazánky a další dobroty. Kdybychom snědli jen jedno z objednaných jídel, byli bychom najedeni… ale přece to tu nenecháme :-). 

 

UMÍME ODPOČÍVAT I AKTIVNĚ... ALE O TOM ZASE JINDY 

Po snídani jsme museli na procházku trochu spálit ty nabrané kalorie, i když koho by to tu trápilo :-). Celou sobotu jsme zasvětili procházkám, odpočinku ve wellness… nejlepší z celého dne byla ale představa, že tu zůstáváme ještě jednu noc :-). I když domů se nám nechtělo ani v neděli. Tak zase někdy příště v Chateau Herálec. Už teď se nemůžeme dočkat.

Podobné články