Kde si v Rakousku užít parádní lyžovačku

6. ledna 2022
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Není zima jako zima. O tom žádná. Všichni se shodneme na tom, že zima ve městě není žádná hitparáda. Rozbředlý sníh, pokud vůbec nějaký je, nebo naopak sněhová kalamita na silnicích. Ale představte si zimu na horách! To už je o něčem jiném. Zima na horách, a ještě v rakouských Alpách? To je sen. V Rakousku ve vyšších polohách můžete sníh očekávat od listopadu do března nebo dokonce i dubna. Představujeme vám pět hotelů, které vám budou dělat báječné zázemí pro tu nejlepší lyžovačku letošní sezóny.

 

ARX boutique hotel
Vyberte si pro svou zimní dovolenou ARX boutique hotel a najednou se ocitnete v jedné z největších lyžařských oblastí Rakouska, Schladming-Dachstein. Pouze s jedním skipasem tu budete sjíždět až 760 kilometrů upravených sjezdovek a využít 270 vleků. Ať už jste lyžaři, snowboarďáci nebo zapálení běžkaři, zde si přijdete jistě na své. Odpočinete si pak v hotelovém malém wellness centru, kde si dobijete baterky na další sportovní den. Pokud se stane, že si doma zapomenete lyže nebo nějakou jinou výbavu, přímo v hotelu ARX se nachází sportovní obchod, který je propojen s půjčovnu lyží.

 

Ferienhäuser Gerhart
Zde se můžete ubytovat v jednom ze sedmi apartmánů a jedné chalupě, která je svou architekturou typická pro region Štýrska. Ubytování budete přímo na sjezdovce, takže stačí nazout lyžáky a hurá za zimním dobrodružstvím. Ferienhäuser Gerhart se nacházejí ve známém zimním středisku Schladming-Dachstein. V údolí 4 hor (Hauser Kaibling-Planai Hochwurzen-Reiteralm) si užije lyžovačku začátečník i pokročilý, děti i dospělí. Tady nemůžete šlápnout vedle. Večer se udělejte rodinnou pohodu kolem krbu nebo si zalezte do borovicové sauny a relaxujte.

 

Sunnsait
V malebné vesničce Maria Alm budete mít skvělé základnu pro své dny volna v Sunnsait apartmánech, které jsou obklopeny majestátním horským masivem Hochkönig. Od apartmánu Sunnsait je to pouze 50 metrů k nejbližší gondole, která vás vyveze k výšinám a vy si budete moci užít a prozkoumat vše, co tento region nabízí. Pro ty, kteří potřebují odpočinek jako sůl, je tady wellness, které apartmány nabízejí. Sauna, vnitřní bazén nebo odpočinková místnost s pohodlnými relaxačními lehátky tady nechybí.

 

Mama Thresl
Pouhých 300 metrů vás budou dělit od lanovky v prázdninovém středisku Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang-Fieberbrunn, pokud se ubytujete ve fakt cool hotelu, Mama Thresl. Hned při vstupu pocítíte tu hipsterskou atmosféru a ten skvělý vibe, který hotel má. Tady se vyřádí všichni, kteří mají rádi adrenalin. Toho si užijete ve snowparcích nebo jízdách na freeridových trasách či boulích. Po tom celodenním adrenalinovém vypětí jistě oceníte panoramatickou saunu nebo drink s přáteli v hotelovém baru, který je centrem Mama Threslu.

 

Thalers Mariandl
Zabijte dvě mouchy jednou ranou. Užijte si parádní lyžovačku a skvělé ubytování v hotelu Mariandl, kde budete mít pocit druhého domova. Lyžování v resortu Schladming-Dachstein vám zaručí nekonečnou zábavu na upravených sjezdovkách. Z fronty na skipasy nemusíte mít strach, protože ty si jednoduše zakoupíte v hotelu, a přitom můžete pro své ratolesti zarezervovat i lyžařskou školičku. Ti, kteří dávají přednost běžkám si můžou dát pořádně do těla. 220 kilometrů běžkařských tratí s různými stupni obtížnosti poskytují skvělé podmínky pro profi běžkaře, ale také pro ty, kteří s běžkami teprve začínají.

Podobné články